- 1 kg szardella (vagy más apró hal)
- 5 gerezd fokhagyma karikákra vágva
- 2 bögre felkarikázott koktélparadicsom
- 1 kk origano
- 1/2 bögre olívaolaj
- só
- bors
Megmosod a halat, és egy tűzálló edényben elrendezed őket. Sózod, majd rájuk helyezed a paradicsom karikákat és a felszeletelt fokhagymát. Az egészet meglocsolod az olívaolajjal, sózod, borsozod, megszórod origanoval, és mehet az egész be a 180 C-ra előmelegített sütőbe 50-55 percre.
P.S: Forrás: Maslinovo Ulje, Summer Dreams Edition, S & I. Kontaratos, Athina. Én papalinával készítettem. A recept az mellett, hogy nagyon egyszerű, azért is jó, mert a hagyományos, lisztbe forgatós, olajban kisütős módszerrel ellentétben, itt szinte nem is kell utána szellőztetni:)
P.S: Forrás: Maslinovo Ulje, Summer Dreams Edition, S & I. Kontaratos, Athina. Én papalinával készítettem. A recept az mellett, hogy nagyon egyszerű, azért is jó, mert a hagyományos, lisztbe forgatós, olajban kisütős módszerrel ellentétben, itt szinte nem is kell utána szellőztetni:)
2 megjegyzés:
Visszajáró látogatód lettem... :-)
Mert ez is olyan nagyon jól néz ki.
Most kereshetek apróhalacskát :-)))
Szmari, nagyon örülök Neked:):):)!Az én apróhalaim Sparos beszerzésből származnak, és valami nagyon olcsók voltak, azt hiszem potom 400 Ft-ot fizettem a fél kilóért:)
Puszi
Megjegyzés küldése