9/17/2008

Homok torta / Pesak torta



  • 5 dl tej
  • 2 vaníliás puding
  • 5 ek cukor
  • 250 gr vaj
  • 100 gr darált keksz
  • 1 zacskó vaníliáscukor
  • 100 gr kókuszreszelék
  • 100 gr darált dió
  • 2 zacskó tejszínhabpor
A 2 pudingport megfőzöd 5 ek cukorral a 0,5 l tejben. Amikor a puding kihűlt, mixerrel keverd hozzá a szobahőmérsékletű vajat, amíg egyenletes masszát nem kapsz. Oszd 3 egyenlő részre, majd az első részbe keverd bele a darált kekszet és a vaníliás cukrot, a másodikba a kókuszt, a harmadikba pedig a darált diót. A rétegeket egymásra teszed, a felvert tejszínhabbal bevonod, és kész is:)
P.S: Szmari, ő az:) Gyönyörűen szeletelhető, és nagyon finom! A darált diót lehet darált mogyoróval is helyettesíteni:)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Köszönöm szépen! Ez is remekül néz ki, "testvérkéje" a másiknak...

Nekem az egyik lánykám ( a 3 közül)lassan csak a krémet kéri a sütikből...na ezek pont nekivalók.. igaz a diót valóban cserélni kell, mert nála az sem nyerő... ( és képzeld, van egy hatalmas diófánk...;-))
Hamarosan erre a Homok tortára is sort kerítek...köszi!