Alaprecept
- 0,5 kg patlidzsán
- 0,5 bögre olívaolaj
- 2 ek ecet
- só
1. variáció
- apróra vágott petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- apróra vágott paradicsom / paprika
2. variáció
- 1 bögre majonéz
3. variáció:
- 1 tejföl
- kömény (ízlés szerint, el is hagyható)
A patlidzsánokat mosd meg, töröld le, tedd egy tepsibe, és a sütőben grill funkción süsd meg, közben forgasd, hogy minden oldaláról jól átsüljön.Akkor jó, ha a patlidzsán teljesen megpuhul, a héja pedig megsül. Ha ez megvan, vedd ki a sütőből, tedd egy tálba, és fedd le konyharuhával. Hagyd egy picit hűlni, így nem sütöd meg a kezed, és nagyon könnyen, akár kézzel is le tudod hámozni a patlidzsán héját. Ha ezzel is megvagy, vágd hosszában ketté a patlidzsánt, a magokat amennyire tudod, távolítds el, nem baj az se, ha marad benne egy kevés. A patlidzsánt kockázd fel, majd dobd bele az aprítógépbe. Ha már krémes, szedd ki, villával keverd hozzá az olívaolajat, amíg homogén nem lesz a krém. Add hozzá az ecetet és a sót, keverd össze, és kész is.
P.S: Forrás: Maslinovo Ulje, Summer Dreams Edition, S & I. Kontaratos. Ha variálni akarsz, az alaprecepthez csak add hozzá a felsoroltakat. Ha a második variációt választod, az olíva mennyiségét a felére kell csökkenteni:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése