- 0,5 kg krumpli
- 1 hagyma karikákra vágva
- 1 piros paprika elkockázva
- 1 zöld paprika felkockázva
- 0,5 bögre csemegeuborka felkockázva
- 4 ek kapri
- 5 ek aprított petrezselyem
- 1 ek mustár
- 1/3 bögre olívaolaj
- 3 ek ecet
A krumplit meghámozod, felkockázod, és megfőzöd. Az öntet hozzávalóit homogén masszává kevered habverővel, és ráöntöd a krumplira. Összekevered, hogy mindenhova jusson belőle. Hozzáadod az összes többi hozzávalót, átforgatod, és tálalható. Akár hidegen, akár melegen.
P.S: A két évvel ezelőtti görögországi nyaralásunkon beszereztem egy fantasztikus szakácskönyvet, abból származik ez a recept is (Maslinovo ulje, Summer Dreams Edition, S & I Kontaratos, Athina). Most valahogy görög hangulatomban vagyok, így számíthattok tőlem további görög receptekre is a napokban:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése