- 250 gr bab
- 3-4 szál újhagyma felkarikázva
- 1 paprika felszeletelve
- 3 ek petrezselyemzöld
- 10 olívabogyó
- 1 fej saláta
- 3 ek citromlé /ecet
- 2 ek mustár
- 6 ek olívaolaj
- só
- bors
A babot beáztatás után (12 óra) puhára főzöd, leszűröd, hozzáadod a hagymát, paprikát, olívabogyót, petrezselymet, sózod, borsozod. Egy salátástálat rakj ki salátalevelekkel, és öntsd bele a babos cuccot. Az öntet hozzávalóit keverd össze, és öntsd a babra.
P.S: Forrás: Maslinovo ulje, Summer Dreams Edition, S & I. Kontaratos, Athina. A gyorsaság jegyében én ugyan nem áztatgattam semmit, hanem konzervet használtam. Long live simplicity!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése