9/07/2008

Görög babsaláta / Fasolia salata

  • 250 gr bab
  • 3-4 szál újhagyma felkarikázva
  • 1 paprika felszeletelve
  • 3 ek petrezselyemzöld
  • 10 olívabogyó
  • 1 fej saláta
Öntet:
  • 3 ek citromlé /ecet
  • 2 ek mustár
  • 6 ek olívaolaj
  • bors
A babot beáztatás után (12 óra) puhára főzöd, leszűröd, hozzáadod a hagymát, paprikát, olívabogyót, petrezselymet, sózod, borsozod. Egy salátástálat rakj ki salátalevelekkel, és öntsd bele a babos cuccot. Az öntet hozzávalóit keverd össze, és öntsd a babra.
P.S: Forrás: Maslinovo ulje, Summer Dreams Edition, S & I. Kontaratos, Athina. A gyorsaság jegyében én ugyan nem áztatgattam semmit, hanem konzervet használtam. Long live simplicity!

Nincsenek megjegyzések: