9/23/2008

Tarhonyás csirke saláta




  • 150 gr szeletelt gomba (konzerv)
  • 200 gr tarhonya
  • 250 gr csirkemell
  • 100 gr kukorica
  • 1 póréhagyma
  • 50 gr földimogyoró
  • 2 dl tejföl/tejszín
  • 50 gr majonéz
  • bors
  • curry
  • fűszerkeverék
A tarhonyát megfőzöd sós vízben, leszűröd, és hagyod hűlni. Közben a csirkemellet is megfőzöd, majd felkockázod. A póréhagymát felszeleteled, a földimogyorót pegid durvára darabolod. Összekevered a tarhonyát, gombát, kukoricát, csirkemellet és a földimogyorót. Sózod, borsozod, megszórod curryvel, illetve más fűszerekkel, amit szeretsz, és összeforgatod. Erre jön a tejföl/tejszín+majonéz keveréke, megint összeforgatod és behűtöd.Ennyi:)

P.S:Forrás: Dobra hrana, Jul 2008. broj 9. Én most a csirkemellet nem főztem, hanem grill serpenyőben sütőttem, előtte grill fűszerekkel pácoltam. Azért is jó, mert nincs neki baja 1-2 nap után sem, és ugyanolyan finom, mint frissen:)

Nincsenek megjegyzések: