9/19/2008

Spaghetti alla Norma



  • 4 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 500 gr hámozott paradicsom konzerv
  • 350 gr padlizsán
  • bors
  • 400 gr spagetti tészta
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 120 gr rikotta



Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, add hozzá az apróra darabolt fokhagymát, kevergesd 1-2 percig, majd add hozzá a hámozott paradicsomot. Időközben főzd meg a tésztát, a padlizsánt kockázd fel, sózd meg, majd kb. 5 perc alatt pirítsd aranybarnára egy pici olajon. Ha ezzel megvagy, a padlizsánt dobd bele a paradicsomos cuccba, és hagyd még egyet rottyanni. Sózd, borsozd, majd öntsd a szószt a tésztára. Forgasd át, díszítsd a rikottával és a bazsalikomlevelekkel.
P.S: Nagyon finom ez a tészta. Nekem most rikottám nem volt itthon, így fetát használtam helyette.

Nincsenek megjegyzések: