- 4 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 500 gr hámozott paradicsom konzerv
- 350 gr padlizsán
- só
- bors
- 400 gr spagetti tészta
- 1 marék friss bazsalikom
- 120 gr rikotta
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, add hozzá az apróra darabolt fokhagymát, kevergesd 1-2 percig, majd add hozzá a hámozott paradicsomot. Időközben főzd meg a tésztát, a padlizsánt kockázd fel, sózd meg, majd kb. 5 perc alatt pirítsd aranybarnára egy pici olajon. Ha ezzel megvagy, a padlizsánt dobd bele a paradicsomos cuccba, és hagyd még egyet rottyanni. Sózd, borsozd, majd öntsd a szószt a tésztára. Forgasd át, díszítsd a rikottával és a bazsalikomlevelekkel.
P.S: Nagyon finom ez a tészta. Nekem most rikottám nem volt itthon, így fetát használtam helyette.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése