- 200 gr étcsoki
- 200 gr vaj
- 200 gr barna cukor
- 1 dl forró víz
- 1 dl tejföl
- 2 tojás
- 200 gr liszt
- 1 sütőpor
- 5 ek holland kakaópor
- 100 gr csoki
- 80 gr vaj/margarin
- színes szórócukor
A darabokra tört csokit, a vajat, a barna cukrot, 1 dl forró vizet tedd egy lábasba, és olvaszd fel az egészet, majd keverd símává. Hagyd picit hűlni, add hozzá az enyhén felvert tojásokat, a tejfölt, kakaóport, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet. A masszát öntsd vajazott-lisztezett tepsibe, és süsd tűpróbáig 160C-ra előmelegített sütőben. Amikor a süti elkészült, hagyd picit hűlni, majd a tetejére tegyél 100 gr csokiból készült csokimázat, és szórd meg színes cukorral.(Ez utóbbit el is hagyhatod, az ízén nem változtat túl sokat, de a gyerekek imádják:))
P.S: Ez egy BBC Good Food recept, az eredetit itt olvashatjátok. Én a csokimázból kihagytam a sűrített tejet, mert nem volt itthon, de a többi nagyjából a receptet követve készült. Annyi megjegyzés még talán, hogy az eredeti 22x22 cm-es tepsit ajánl, én pedig ennél azért nagyobbat, mert egyébként túl magas lesz a tészta. Ja, és nálam a sütési idő is rövidebb volt, mint 50 perc, de ez gondolom függ a sütő erősségétől és a tepsi méretétől is:)Összegezve: egyszerű, gyors, finom, picit brownie-ra emlékeztető, és nagyon csokis.
nagyon guszta, megkívántam
VálaszTörlésArata delicios...
VálaszTörlésFinom lehet
VálaszTörlésVittem a receptet, imádom az ilyen csokis ámde tök egyszerű sütiket, hétvégére megsütöm:-)))))
VálaszTörlés