- 4 fél csirkemell
- 200 gr zöldfűszeres krémsajt
- 100 gr magozott olívabogyó
- 2 gerezd fokhagyma
- oregano
- só
- bors
- ételízesítő
- 2 paradicsom
- olívaolaj
A csirkemelleket sózd, borsozd, szórd meg pici ételízesítővel, majd vágd őket hosszában úgy ketté, hogy könyvszerűen kinyithatóak legyenek. A krémsajtot keverd össze a két gerezd átpréselt fokhagymával, az apróra vágott olívabogyóval, és egy kevés oregánóval. A "zsebeket" töltsd meg a krémsajtos cuccal, majd zárd össze őket, úgy,mint amikor a könyvet összecsukod. Egy tűzálló tálat vékonyan kenj meg olívaolajjal, majd tedd bele a húsokat. Mindegyik csirkemellre tegyél paradicsomszeleteket, szórd meg még egyszer egy kis oreganóval, és locsold meg egy kevéske olívaolajjal, majd mehet az egész kb. 40 percre a 200C-ra előmelegített sütőbe.Ennyi:)
P.S: Ez olyan mediterrán ízvilágú, tényleg villámgyors ebéd. Összedobni 10 perc, a munka többi részét már a sütő végzi. Finom, krémes, és a hozzávalók általában mindíg kéznél vannak. A krémsajt helyett nyugodtan használhattok zöldfűszeres vajkrémet is, a töltelékbe pedig tehettek aszalt paradicsomot vagy kapribogyót is.
Hmmmmmmmmm...
VálaszTörlésLoptam az ötletet! Köszönöm :-)
Tényleg nagyon finom, könnyű csirkés étel
VálaszTörlésNagyon tetszik:)
VálaszTörlésCsak rá néztem a képre és rögtön megéheztem. Másolás majd Beillesztés a sütőbe. :) Így legalább már nem kell gondolkoznom mit csináljak hétvégén ebédre.
VálaszTörlés