- 200 gr aszalt füge
- 200 gr dió
- 200 gr cukor
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 0,75 dl víz
- pici fahéj
- 1 narancs kifacsart leve
- darált keksz, amennyit felvesz (kb. 75-100 gr)
- hempergetéshez darált dió
A diót késes aprítógépben vágd apróra, majd öntsd egy tálba. A fügét szintén késes aprítógépben jó alaposan aprítsd össze, hogy pépes legyen (ha nincs késes aprítóged, akkor daráld le húsdarálóval, vagy vághatod apróra is, csak úgy símán késsel). A cukrot és a vaníliás cukrot főzd össze a vízzel, majd öntsd hozzá a fügés dióhoz. Ezután add hozzá a narancslevet, ha szeretitek, reszelhetsz bele a héjából is, és adj még hozzá egy leheletnyi fahéjat is.Állítsd össze a masszát annyi darált keksszel, hogy jól formázható legyen. Formázz a masszából pici golyókat, és hemergesd meg őket darált dióban.
Imádom a fügét:) Gyönyörű a karácsonyi sütis tál!
VálaszTörlésnagyon finomakat ettetek:)
VálaszTörlésMennyi finomság!
VálaszTörlésNagyon guszta
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésJól néznek ki,le is mentettem magamnak a receptjét!Imádom a fügés desszerteket!Szépek a fotóid is!
Lányok, köszönöm szépen!Kriszta, a fügét én is imádom, hamarosan közzéteszek egy isten gyümölcskenyeret, és abban is van füge, szerintem Neked is tetszeni fog!És annak pedig külön örülök, hogy tetszenek a fotók, mert a fotókkal is van ám meló, éppen ezért nagyon jól esik, ha valaki észreveszi és megdícséri őket:)Puszillak benneteket!
VálaszTörlésNagyon jó és finom köszi
VálaszTörlés