- 3 tojás
- 3 dl cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 dl joghurt
- 1 dl olaj
- 5 dl teljes kiőrlésű liszt
- 1 sütőpor
- 600 gr meggy
- 1 kk porcukor
- 1 kk fahéj
A tészta hozzávalóit a leírt sorrendben keverd össze, majd öntsd a masszát egy magasabb peremű, vajazott-lisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tetejére szórd rá a meggyet, erre pedig jöhet a fahéjjal elkevert porcukor. 180 C-ra előmelegített sütőben süsd szép aranybarnára.
Nagyon guszta, szívesen megkóstolnám.:)
VálaszTörlésMarko hogy van? Biztosan nagyfiú már. Puszilom a tündérkét!!:)
Szeretem
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésIsteni finom, egy kicsit édesebb mint gondoltam, de a fahéj a tetején, egyszerűen fantasztikus!
Egy elsárgult papíron nekünk is van hasonló receptünk, ami a nyers állapotban vett ízét illeti (fahéj nélkül). Amikor sült olyan érzésem volt, mint ha az utcai sült mogyorós árus mellett állnék... imádom!
Kedves Éva!Boldog Húsvétot kívánok neked és családodnak!
VálaszTörlésKellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!!!!
VálaszTörlésMarkonak pedig sok-sok ajándékot a nyuszitól!!! Puszilom a kis tündérkét.:)
Szia! Ezt ki fogom próbálni, mikor lesz friss meggy a piacokon. :)
VálaszTörlés