- 6 tojás
- 150 gr cukor
- 50 gr holland kakaópor
- 200 gr sűrű baracklekvár
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek rum
A tojások fehérjét verd kemény habbá, add hozzá apránként a cukrot, majd egyenként a tojássárgákat, és legutoljára az átszitált kakaóport. A tésztát öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 190 C-on 15-20 percig. A megsült piskótát borítsd enyhén benedvesített konyharuhára, húzd le róla a sütőpapírt, és kend meg a citromhéjjal és a rummal elkevert baracklekvárral. Tekerd fel, még úgy melegen, és hagyd kihűlni. Szórd meg jó bőven porcukorral, és ujjnyi vastag szeletekre vágva tálald.
P.S: A receptre Stahl Juditnak a Gyors édességek könyvében bukantam rá, és már egy ideje el akartam készíteni. A hétvégén sort kerítettem rá, és nem bántam meg, nagyon gyors, puha tésztájú, nagyon csokis. És a lelkiismeretünk megnyugtatására: még liszt sincs benne:)
Ez nekem nagyon ízlene!:-)
VálaszTörlésNagyon ötletes, igazán nagyon tetszik
VálaszTörlés