5/23/2011

Csokis piskótatekercs

A piskótához:



  • 6 tojás

  • 150 gr cukor

  • 50 gr holland kakaópor
A töltelékhez:



  • 200 gr sűrű baracklekvár

  • 1 citrom reszelt héja

  • 1 ek rum

A tojások fehérjét verd kemény habbá, add hozzá apránként a cukrot, majd egyenként a tojássárgákat, és legutoljára az átszitált kakaóport. A tésztát öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 190 C-on 15-20 percig. A megsült piskótát borítsd enyhén benedvesített konyharuhára, húzd le róla a sütőpapírt, és kend meg a citromhéjjal és a rummal elkevert baracklekvárral. Tekerd fel, még úgy melegen, és hagyd kihűlni. Szórd meg jó bőven porcukorral, és ujjnyi vastag szeletekre vágva tálald.


P.S: A receptre Stahl Juditnak a Gyors édességek könyvében bukantam rá, és már egy ideje el akartam készíteni. A hétvégén sort kerítettem rá, és nem bántam meg, nagyon gyors, puha tésztájú, nagyon csokis. És a lelkiismeretünk megnyugtatására: még liszt sincs benne:)

2 megjegyzés: