5/23/2011

Sajtos karaj zöldségkörettel




  • 6 szelet karaj


  • vegeta

  • 1 ek mustár

  • 1 póréhagyma

  • 6 szelet főtt, füstölt tarja

  • 6 szelet sajt

  • 1 cukkini

  • 1 patlizsán

  • 3-4 krumpli

  • pici olívaolaj

  • dalmát fűszerkeverék



A húst klopfold ki, sózd, szórd meg egy kis vegetával, majd az egyik felét kend meg mustárral. Tegyél mindegyikre felkarikázott póréhagymát, fedd be 1-1 szelet füstölt tarjával, erre pedig tegyél 1-1 szelet, ujjnyi vastagra vágott sajtot.A hús szeleteket tedd egy tálba. A krumplit, cukkinit és a patlizsánt kockázd fel, locsold meg egy kis olívaolajjal, szórd meg dalmát fűszerkeverékkel. A zöldségeket tedd a hússzeletek köré, önts alá pici vizet (kb. fél bögrényit), fedd be a tepsit alufóliával, és süsd az egészet 200 C-on egy órácskát.Vedd le a fóliát, majd pirítsd még egy picit, amíg a sajt szép aranybarnára nem pirul, a felesleges víz pedig el nem párolog.


P.S: Mostanában szeretek olyan ebédet készíteni, amivel nincs sok macera, mégis teljes egész, és finom. Ez pont olyan, csak pár perc alatt összedobja az ember, aztán a sütő teszi a dolgát helyettünk:)Én a dalmát fűszerkeveréket Dalmáciából hoztam, és nagyon szeretem. Nem tudom, itthon lehet -e kapni, ha nem, akkor keverjetek össze egy kis bazsalikomot, oreganót, majorannát, rozmaringot és kakukkfüvet, és már meg is van:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése