- 150 gr margarin
- 2 dl cukor
- 2 tojás
- 3 dl finomliszt
- 1 zacskó sütőpor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 0,5 dl holland kakaópor
- 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 kk fahéj
- 1 dl erős kávé
A margarint (én meg szoktam egy kicsit melegíteni a mikróban) keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tojásokat is. A lisztet keverd össze a sütőporral, kakaóporral, fahéjjal és a mézeskalács fűszerkeverékkel, add a margarinos- tojásos masszához a kávéval együtt, dolgozd jól össze, majd öntsd a masszát vajazott, liszttel, vagy zsemlemorzsával megszórt kuglófformába, és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben 50 percig. Hagyd hűlni a formában, és jó bőven szórd meg porcukorral.
P.S: Mostanában ipari mennyiségű kuglófot sütök, valószínű a kinti hideg miatt, na meg azért is, mert a család két hímneműje imádja. Ezzel indítottam a sort, és hamarosan hozom a többi receptet is. Ennek az eredetije a Prima konyhából származik, mint általában mindíg, most is picit variáltam rajta az eredetihez képest, de azért hozom az eredeti receptet is. Íme:)
P.S: Mostanában ipari mennyiségű kuglófot sütök, valószínű a kinti hideg miatt, na meg azért is, mert a család két hímneműje imádja. Ezzel indítottam a sort, és hamarosan hozom a többi receptet is. Ennek az eredetije a Prima konyhából származik, mint általában mindíg, most is picit variáltam rajta az eredetihez képest, de azért hozom az eredeti receptet is. Íme:)
Finom! 😊
VálaszTörlés