Hát, nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én nem nagyon tudok ellenállni a karamellnek, legyen az bármilyen formában is. És ilyenkor, a hatalmas mínuszokban olyan jól esik egy kis lélekmelengető édesség, egy kis plusz a haboskávé tetejére, amitől máris mosolygós lesz az ember:)
Ez kell hozzá:
- 375 ml cukor
- 80 ml víz
- 310 ml tejszín
- 2 kk vanília aroma
Egy lábasba tedd bele a cukrot:
Öntsd rá a vizet, majd közepes lángon kezdd el összemelegíteni.
Egy idő után cukorszirupot fogsz kapni, ami habzik és forr, és még áttetsző színű, és így néz ki:
Körülbelül 15 perce van a tűzön a cukor a vízzel, amikor elkezd ilyen gyönyörű aranybarna színt kapni Pont ez az, amire vártunk! Nézzétek csak, milyen gyönyörű!
És akkor jöhet rá a jó sűrű tejszín. Sisteregni fog és habzani, mint az őrült, de ne aggódj, hanem fogd a kézi habverőt, és keverd vadul, amíg
ilyen gyönyörű, sűrű és egynemű karamell krémet nem kapsz. Na, pont ez az, amire vártunk. Ekkor kapd le a tűzről, adj hozzá 1-2 löket vanília aromát, keverd össze és már kész is!
Hagyd szobahőmérsékletűre hűlni, és öntsd üvegbe. Ekkor még folyósabb, de álltában be fog sűrűsödni, de végig folyékony marad. Hűtőben 2-3 hétig bőven eláll.
Ez annyira, de annyira guszta, hogy szinte érzem is az ízét a számba...pont tegnap vettem igazi angol vajkaramellát ...:o)
VálaszTörlésKedves Éva!
VálaszTörlésÉn is pont egy ilyen melengető, kényeztető finomságra vágyom, és ha most itt lenne tuti nem tudnék neki ellenállni. Mivel viszont nincs itt, így kénytelen leszek elkészíteni. Köszönöm a receptet.:)
Óóó, milyen fantasztikus az az első fotó! Szinte belekívánkozik a számba :)
VálaszTörlésNyamiii
Eláll, ha hagyom! :D
VálaszTörlésNagyon szemléletesen, lépésről lépésre mutattad be képekben és stövegben. Gratula. Az eredmény pedig kiváló!
VálaszTörlés