- 300 gr liszt
- 150-200 gr cukor
- 1 zacskó sütőpor
- 2 kk szódabikarbóna
- 3 dl tej
- 1,5 dl olaj
- 1 tojás
- 1-2 kk fahéj
- 100 gr mazsola
- 1 citrom reszelt héja
Először keverd össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat és a cukrot (a cukor mennyisége attól függ, ki mennyire szereti édesen, én 150 gr cukrot és 2 zacskó vaníliás cukrot tettem bele - nekem pont jó volt így, de ha édesebben szeretitek, nyugodtan tegyetek bele 200 gr-ot). Egy másik edényben keverd össze a tojást, tejet és az olajat. Öntsd össze a két masszát, reszelj bele citromhéjat, add hozzá a mazsolát és jól dolgozd össze a masszát. A muffin sütődet béleld ki papír kosárkákkal, és töltsd meg mindegyiket 2/3-ig. 180 C-ra előmelegített sütőben süsd tűpróbáig.
P.S: Gaga blogjáról készítettem el ezeket a csodás muffinokat. Tökéletes választás csajos délutánokra, egy nagy bögre habos kávé mellé.Előző nap is készítheted, mert másnap is ugyanolyan finomak.Sőt:)
Ma megcsináltam és valóban nagyon finom!!! Köszi a receptet!!!
VálaszTörlésTimi, köszi a megszavazott bizalmat, és örülök, hogy tetszett a végeredmény:)
VálaszTörlés