4/25/2013

Medvehagymás cukkinis penne sajtszószban

  • 1 nagy csokor újhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • pici olívaolaj
  • 2 cukkini
  • 3 háromszög sajt (pl. Medve)
  • bő 1 dl tej
  • fél csokor medvehagyma
  • trapista sajt ízlés szerint
  • ételízesítő
  • bors
  • origánó
  • 300 gr penne (durum)
  • tálaláshoz reszelt parmezán

A tésztát tedd fel főni lobogó sós vízbe. Az újhagymát és az áttört fokhagymát pici olívaolajon pirítsd meg, add hozzá a karikákra vágott cukkinit, és pirítsd tovább, amíg a cukkini szép aranybarnás színt nem kap (esetleg önthetsz alá egy pici vizet, ha nagyon pirulna). Szórd meg sóval, borssal, pici ételízesítővel és oregánóval, dobd rá a háromszög sajtot, öntsd fel a tejjel, szórd bele az apróra vágott medvehagymát, és forrald össze. Reszelj bele a legvégén trapista sajtot ízlés szerinti mennyiségben hogy jó sűrű legyen a mártás, majd a sajtszószos cukkinis mártást forgasd össze a leszűrt pennével. Szórd meg reszelt parmezánnal, és már tálalhatod is:) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése