9/27/2013

Pestos szűzpecsenye

Tudjátok, hogy készítettem házi pestot. Hát most akkor hozok is hozzá recepteket, hogy adjak pár ötletet a felhasználására. Ez a recept szerintem zseniálisan jó, pár perc az egész, és tökéletes a végeredmény.


  • 1 szűzpecsenye (kb. 600-700 gr)
  • olívaolaj
  • bors
  • 2,5 dl marhahúsleves (jó kockából is)
  • 200 gr krémsajt (akármilyen, ami épp van otthon - natúr vagy fűszeres - ha más nincs, még a medve háromszög sajt is jó)
  • 1 ek pesto
  • petrezselyemzöld
  • 3 gerezd fokhagyma
  • citromlé


Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd körbe a szűzpecsenyét minden oldalról, amíg szép aranybarna nem lesz. Sózd, borsozd, és lefedve süsd még kb. 15 percig. Vedd ki a husit, és a visszamaradt szaftra öntsd rá a levesd, forrald össze, és add hozzá a krémsajtot is. Keverd szép krémesre, hogy a sajt teljesen felolvadjon. Adj hozzá egy jó evőkanálnyi pestot, nyomj bele 3 gerezd fokhagymát, sózd, borsozd ízlés szerint, keverd bele az apróra vágott petrezselyemzöldet, és facsarj bele egy kis citromlevet is. A felszeletelt szűzpecsenyét a krémsajtmártással meglocsolva tálald. Rizst vagy galuskát adj hozzá köretnek, na meg persze egy jó nagy adag salátát!:)

P.S: Kezdő konyhatündérek kedvéért - a szűzpecsenyéről az esetleges zsírréteget, hártyát ha van rajta, felhasználás előtt le kell szedni:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése