Sziasztok Kedveseim!
Hát, bevallom, elég rég posztoltam. Nem vesztem el, csak épp az őszi nagytakarítás kellős közepén vagyok. Tudjátok, annak, amikor minden egyes könyvet egyenként leporol az ember, amikor kiszelektálja a nem használt ruhákat, az összes bútort lemossa-fertőtleníti kívül-belül stb. Most végeztem a lenti szinttel, holnap neki kezdek a fentinek. Azért nagyon jó érzés a csilli villi, csupa tisztaság lakásban! Ettől függetlenül azért persze sütöttem-főztem, mert azért enni kell a családnak, és nem mellesleg még időközben szülinapom is volt:). Most a nagymamámnál ünnepeltük, Anyu és unokatestvérem szülinapjával együtt, ahol a Mama kötelező jelleggel minden évben megsüti az azt hiszem 10 lapból álló Dobos tortáját. Azért otthonra én is sütöttem, mert nem szülinap a szülinap, ha pont a napján nincs torta. Ezt a Sacher tortát választottam, ami többek között azért is jó, mert nem kell bele darált mandula, és tényleg minden hozzávaló bármikor előkapható a fiókból. Mutatom, hogy készül:
Tésztához:
- 6 tojás
- 6 ek forró víz
- 175 gr kristálycukor
- 1 vaníliás cukor
- 100 gr liszt
- 2 kk sütőpor
- 4 ek holland kakaópor
És még:
- baracklekvár
Csokimázhoz:
- 100 gr étcsoki
- 80 gr margarin
- pár csepp olaj
A tojásokat verd fel a forró vízzel, majd add hozzá a kétféle cukrot. Add hozzá a sütőporos lisztet és a kakaóport, és keverd szép egynemű masszává. Amikor ezzel megvagy, egy 28 cm-es kerek tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a tésztát. Süsd 180 C-ra előmelegített sütőben olyan 35-40 percig. Hagyd kihűlni, majd vágd félbe. Az első lapot kend meg jófajta házi baracklekvárral:D, majd tedd rá a másik felét, és azt is kend meg. (Ha akarod, még a torta oldalát is megkenheted a lekvárral, én most ezt mellőztem). Aztán már csak a csokimázat kell elkészíteni (így), ráönteni a tortára, és amikor már kezd dermedni, egy éles késsel bejelölni a torta tetején a szeleteket.Ennyi!Ugy milyen szép?
A jó dolgokra megéri várni!
VálaszTörlésCsodálatos, a hétvégén én is megsütöm e recept alapján. Éva
VálaszTörlés