- 1 fej vöröshagyma
- 1 szűzpecsenye
- 400 gr csiperkegomba
- só
- bors
- vegeta
- 1 kk majoránna
- pici olaj
- 1 bögre húsleves (kb.2,5 dl)
- 1 bögre tejszín
- 1 kk étkezési keményítő
- 3 ek balzsamecet
A húst mosd meg, hártyázd le, és vágd kisebb kockákra. Egy teflonserpenyőben kevés olajon pirítsd meg a húst. Amikor kész, szedd ki, és a visszamaradt zsiradékon pirítsd üvegesre az apróra vágott hagymát. Add hozzá a felszeletelt gombát, sózd, borsozd, szórd meg a majoránnával. Add hozzá a balzsamecetet (ha picik a gyerekek, akkor ezt el is lehet hagyni, ők annyira nem díjazzák a pikáns ízeket), rottyants rajta egyet, és öntsd fel a húslevessel. Tedd vissza a serpenyőbe a húst, a tejszínben pedig keverd el a keményítőt, majd öntsd azt is bele. Alacsony lángon picit sűrítsd be, és főtt tésztával tálald.