10/08/2014

Kapros tejszínes tonhalas tészta

A tonhalat imádjuk, mindig tartok itthon jó pár konzervvel belőle, mert egészséges (pláne ha az olajban eltett helyett a "tonhal saját lében" mellett voksoltunk), és rengeteg finom dolgot lehet belőle készíteni. Az aktuális adag éppen egy kapros, tejszínes tésztaszószban végezte - egyszerű de nagyszerű kategória, szerettük nagyon.

  • vaj
  • 3 ek liszt
  • 2,5 dl tejszín
  • 2-2,5 dl tej
  • 1 kk vegeta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pici só
  • 1 jó nagy csokor kapor
  • 1 tonhal konzerv
  • kapribogyó ízlés szerint (opcionális)
  • 1 kk mustár
  • citromlé ízlés szerint


A vajat felhevíted, mehet rá a liszt, és addig pirítod kevergetve, amíg habosodni nem kezd (Anyu úgy szokta mondani, amíg enyhén mogyoróillata nem lesz). Ekkor leveszed a tűzről, belenyomsz egy gerezd fokhagymát, rászórod a vegetát, meg egy kis sót, rá az apróra vágott kapor, felöntöd a tejszínnel és a tejjel, és szépen visszateszed a tűzre. Alacsony lángon kevergeted, amíg kellőképp be nem sűrűsödött. Ekkor mehet bele a tonhal, (kapribogyó, ha használsz) a mustár és a citromlé (én több, mint egy fél citrom levét tettem bele - kóstolgassátok), aztán még egyet rottyantasz rajta, átkevered, jól összeforgatod a kifőtt tésztával, és  voila!(én még tettem bele egy egészen kevéske ecetet, olyan fél kk-nyit, de tényleg nem is muszáj - ízlés dolga)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése