10/14/2014

Padlizsán krémleves


  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 kg padlizsán
  • kb. 1,2 l zöldség alaplé
  • 1 kk bazsalikom
  • 1 kk oregano
  • 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 3 ek basmati rizs
  • pici olívaolaj
  • tetejére reszelt feta vagy parmezán
  • citromlé ízlés szerint

A padlizsánt kockázd fel, hagyd állni egy órácskát, majd mosd át. Az apróra vágott hagymát pirítsd üvegesre egy kevés olívaolajon, majd add hozzá a fokhagymát és a felkockázott padlizsánt. Pirítsd így együtt kb. 10 percig, majd öntsd fel a zöldségalaplével, add hozzá a friss, apróra vágott fűszereket is. Amikor már jól összefőttek az ízek, vedd le a tűzről, botmixerrel turmixold le az egészet, add hozzá a főzőtejszínt és a rizst, és tedd vissza még egy kicsit a tűzre, amíg a rizs meg nem puhul. Szedd tányérokba, locsold meg pár csepp olívaolajjal, reszelj rá egy kis parmezánt vagy fetát, és az i-re tedd fel a pontot egy kis citromlével

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése