7/30/2015

Nyári gyümölcssaláta mákos citromos öntettel



  • 2 szelet görögdinnye
  • 4 nektarin
  • 1 szép fürt szőlő
  • 2 marék szeder
  • 1/2 citrom leve
  • 2 ek víz
  • 1 ek juharszirup
  • 1/2 kk szemes mák


A görögdinnyét magozd ki és darabold fel (vagy szúrj ki belőle sütikiszúróval formákat ), a nektarint mosd meg és darabold kockákra. Add hozzá a szőlőt is. A citromléhez add hozzá a juharszirupot, a vizet és a szemes mákot, majd öntsd a gyümölcsökre és jó alaposan forgasd össze. Behűtve tálald

7/29/2015

Áfonya-granola triffle


Ez annyira egyszerű, és annyira finom!És ha már elkészítetted az előző postban szereplő házi granolát , feltétlen készítsd el ezt az isteni finom pohár desszert is!




Először is keverd jó alaposan össze a joghurtot a mézzel és a vaníliával, fogj egy szép poharat, mehet bele 1-2 ek műzli, erre 1-2 ek mézes görög joghut, erre friss áfonya. Addig folytatod a rétegezést, amíg van hozzávaló és fér a pohárba. Az utolsó réteg legyen áfonya. Csorgass rá egy kis jó minőségű mézet, és már kész is!

7/26/2015

Isteni finom kókuszos műzli házilag

Na ennél finomabb müzlit még biztos nem ettetek!Cukor helyett kevéske mézzel, zabpehellyel, mandulával


  • 8 dl zabpehely
  • 2 dl kókuszreszelék
  • 2 dl mazsola és szárított vörösáfonya vegyesen
  • 2 dl mandula
  • 1/2 kk só
  • 1/2-1 kk fahéj (ízlés szerint)

És még.

  • 50 ml kókuszolaj
  • 5 ek méz
  • 1 ek víz


Először egy tálba tegyétek bele az összes száraz hozzávalót (zabpehely, kókuszreszelék, aszalt gyümölcs, mandula, só és fahéj).

Ezután egy kis lábasban melegítsétek össze a kókuszolajat, a mézet és a vizet. Amikor már szép egynemű a folyadék, locsoljátok rá a száraz hozzávalókra, és jóóóóóóóóóóó alaposan keverjétek össze, hogy mindenhova jusson mézes kókuszolajból.Ezután fogj egy tálcát, teríts rá sütőpapírt, öntsd rá a müzlit, egyengesd úgy el, hogy mindenhol egyforma vastag legyen, és nyomd be a 150 C-ra előmelegített sütőbe. 20 perc után vedd ki - ekkor már gyönyörű aranybarna színe lesz-, és egy kanállal forgasd át az egészet, hogy a lenti részek kerüljenek felülre. Mehet vissza a sütőbe még egy 20 percre és voila!


7/23/2015

Barackos-mandulás chia pudding


  • 1 kis doboz barackos joghurt
  • 1 pohár tej (használd a joghurtos poharat mércének)
  • 3 ek chia mag
  • édesítő ha szeretnéd ízlés szerint (én nem szoktam )
  • 1 nektarin/barack
  • vanília vagy mandula aroma ( ki mit szeret)
  • darabolt mandula
  • méz/juharszirup


A joghurtot keverd össze a tejjel, add hozzá a chia magot, és a vanília vagy mandula aromát, és tedd egy éjszakára a hűtőbe. Másnap már csak annyi a dolgod, hogy hozzáadd a felkockázott barackot (akár mehet fele bele, fele pedig a tetejére), megszórod a darabolt mandulával, rálocsolsz egy kis mézet vagy juharszirupot és már kész is! Nem is kell ennél jobb

Balzsamecetes sült cékla és répa

Nézzétek csak milyen finomságot hoztam Nektek! Csupa vitamin, csupa egészség, bikini barát, és ráadásul nagyon de nagyon finom. Sült cékla és répa balzsamecetes-citromos öntetben párolva!Isteni!

Kell hozzá:

  • 5 közepes cékla
  • 3 közepes sárgarépa
  • 6 ek extra szűz olívaolaj
  • 3 ek ciromlé
  • 3 ek balzsamecet
  • 1 csapott kk só
  • 1 kk szárított kakukkfű (vagy friss), és még mehet bele egy kis rozmaring is, aki szereti


A céklát hámozd meg, majd vágd négy részre. A répát szintén hámozd meg, és vágd kisebb darabokra. Az olívaolajat keverd össze a balzsamecettel, citromlével, sóval és a kakukkfűvel, majd jó alaposan forgasd össze a zöldségekkel. Tedd egy tepsibe, amit fedj le jó szorosan alufóliával, majd süsd 200C-ra előmelegített sütőben kb. 3/4 óráig. Akkor jó, ha a zöldségekbe simán bele tud menni a kés, de mégsem túl puhák.

P.S: Én a zöldségeket még előző este előkészítettem, és az öntettel összekeverve hagytam állni, másnap sütöttem:)

Mángoldos paradicsomos rizs

A nagymamám kertjében mindig rengeteg mángold terem, amit mi mindig nagyon szeretünk. Szokott is mindig küldeni, gyönyörű, szép zöld levelekkel, pirosas bordó szárral. Mutatom, a mostaniból mit készítettem.


  • pici olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 nagy levél mángold
  • 500 gr hámozott paradicsom (konzerv)
  • 2 dl vízben feloldott leveskocka
  • 3 ek basmati rizs
  • 1-2 ek citromlé (ízlés szerint)
  • Tálaláshoz:
  • görög joghurt
  • sumac


Az olívaolajon pirítsd illatosra az áttört fokhagymát. Dobd rá a vékony csíkokra vágott mángoldot (előtte mosd meg, vágd ki a vastag szárát és jól csöpögtesd le). Amikor "összeesik"(és kb. negyed annyi helyet foglal el, mint előtte), mehet rá a hámozott paradicsom. Keverd össze, amjd add hozzá az alaplét. Amikor már rotyog, keverd bele a rizst és a citromlét is. Akkor kész, amikor a rizs puhára főtt, a felesleges folyadék pedig elpárolgott.Szedd tálkákba, csorgass rá egy kis görög joghurtot, szórd meg sumac-kal,és már kész is! Extra gyors és nagyon egészséges


7/11/2015

Fehér mákos süti (tojásmentes)

Sziasztok!

Hát jól eltűntem az utóbbi időben, de rengeteget dolgoztam, két nagy projekt találkozót bonyolítottam egyedül, (az egyik ráadásul záró volt), úgyhogy a sok munka mellett nagyon sok időt töltöttem nagyon kedves spanyol, görög (pontosabban ciprióta), német, horvát, és bolgár emberekkel/barátokkal. Ez egyben azzal is járt, hogy jó házigazdához méltón reggeltől estig velük voltam, velük étkeztem, természetesen mind házon kívül. Ilyen módon nyilván az otthoni sütés-főzés picit háttérbe szorult, de most egy nagyon kis egyszerű, de nagyon finom mákos sütit hoztam nektek, remélem, szeretni fogjátok! És hogy mitől fehér? Hát attól, hogy szemes mák kell bele:) Én most őzgerincben készítettem, de mehet normál tepsiben is. Tojás nincs benne, így a tojásra érzékenyek is ehetik:)


  • 2 bögre cukor
  • 3 bögre liszt
  • 1 sütőpor
  • 50 gr szemes mák
  • reszelt citromhéj
  • 0,5 bögre olaj
  • 2 bögre tej


Először keverd össze az első négy (száraz) hozzávalót és a reszelt citromhéjat. Add hozzá az olajat és a tejet, keverd csomómentesre, öntsd sütőpapírral bélelt sütőformába és süsd tűpróbáig!Ennyi!Ugye mennyire egyszerű?

P.S: Recept innen. A sütési idő attól függ, hogy milyen formában sütöd. Őzgerincben tovább fog tartani, mint sima tepsiben, de még úgy is emlékeim szerint fél órán belül megvolt 180C-on. (1 bögre = 2 dl)