Nálunk elég sokszor van lazac, mert nemcsak mi, hanem a gyerekek is nagyon szeretik. Legtöbbször így készítem, inkább a mediterrán hagyományokat követve. Előkészületekkel együtt 15 perc, és tökéletes :) Mutatom, hogy készül:
- kb. 400 gr szelet lazac
- só
- bors
- sült hal fűszer
- olívaolaj
- 50 gr vaj
- fél fej fokhagyma
- 2 ág rozmaring
- fél citrom vastagabb karikákra vágva
A lazacszeleteket sózd, borsozd, szórhatsz rá sült hal fűszert, ha szeretitek. Egy serpenyőben forrósíts fel egy kis olívaolajat, majd süsd meg a lazacszeleteket egyik oldalukról (ha bőrös, akkor azzal az oldallal kezd. Amikor befehéredik kb. a filé feléig a lazac húsa, akkor fordítsd meg.
Ekkor rendezd a halszeletek mellé a vajat, a rozmaringot, a fokhagyma gerezdeket, és a citromkarikákat. Kicsit nyomkodd meg őket, hogy levet eresszenek. A halszeleteket sülés közben locsolgasd a vajas, citromos, fokhagymás öntettel, amíg teljesen át nem sül a lazac, és már kész is!
Nagyon guszta!!! :o)
VálaszTörlés