- 5-6 közepes krumpli héjában főve (kb. 1 kg)
- 1 lila hagyma
- 3 dl húsleves
- 60 ml ecet (10%)
- 1 dl olaj
- só
- bors
- szárított medvegyma/snidling ízlés szerint
- 1 kk mustár
A krumplit sós vízben főzd meg, közben a lila hagymát vágd apróra, majd öntsd rá a meleg húslevest. A krumplit még langyosan hámozd meg és vágd karikára, tedd egy tálba. Keverd össze az olajat, sót, borsot, mustárt, a medvehagymát/snidlinget majd keverd össze a hagymás húslevessel. Mehet az egész a krumplira, majd a hűtőbe egy éjszakára, hogy jól összeérjenek az ízek. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálald.
Nagyon finom lehet ez saláta! El is mentettem :)!
VálaszTörlés