1/11/2021

Bécsi krumplisaláta



  • 5-6 közepes krumpli héjában főve (kb. 1 kg)
  • 1 lila hagyma
  • 3 dl húsleves
  • 60 ml ecet (10%)
  • 1 dl olaj
  • bors
  • szárított medvegyma/snidling ízlés szerint
  • 1 kk mustár

A krumplit sós vízben főzd meg, közben a lila hagymát vágd apróra, majd öntsd rá a meleg húslevest. A krumplit még langyosan hámozd meg és vágd karikára, tedd egy tálba. Keverd össze az olajat, sót, borsot, mustárt, a medvehagymát/snidlinget majd keverd össze a hagymás húslevessel. Mehet az egész a krumplira, majd a hűtőbe egy éjszakára, hogy jól összeérjenek az ízek. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálald. 

1 megjegyzés: