Nálunk ez a keksz nagyon fogy. Most készítettem zsinórban a negyedik adagot, és csak most sikerült őket lefotóznom, mielőtt szétkapkodta volna őket a család 😁. Nagyon egyszerű elkészíteni, és csupa karácsonyi illat lesz tőle az otthonotokban 💓 Ugye már érzitek is?😇
- 250 gr liszt
- 0,5 kk szódabikarbóna
- 2,5 kk fahéj
- 0,5 kk őrölt szegfűszeg
- 0,5 kk őrölt szerecsendió
- 120 gr puha vaj/margarin
- 150 gr nádcukor
- 60 gr porcukor
- 1 ek méz
- 1 tojás
- vanília aroma ízlés szerint
A lisztet keverjétek össze a szódabikarbónával és a fűszerekkel. Egy külön tálban a vajat keverd habosra a 2 féle cukorral, mézzel, tojással és a vanília aromával. Add hozzá a lisztes keveréket, és jól dolgozd össze. Tedd legalább 2 órára hűtőbe. Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és a tésztából formálj kis golyókat, majd lapítsd kicsit össze. Sorakoztasd egymás mellé a kekszeket úgy, hogy legyen hely köztük, mer sütés közben nőni fognak. 180 C-ra előmelegített sütőben süsd kb 15 percig (ez lehet több, vagy kevesebb pár perccel, attól függően, hogy mekkorákra csináltátok a kekszeket). Jó sütögetést 😘
Nagyon jól néznek ki!!!
VálaszTörlésKöszi a receptet, ki fogom próbálni! :)
Jól néz ki.
VálaszTörlésCsodálatosan finom lett! Köszönöm a receptet! Nem ma sütöttem utoljára 😊
VálaszTörlés