8/17/2023

Nyári zöldséges csirkés egytál

Nagyon szeretem, amikor friss zöldségekből tudok főzni. Ha pedig anyu kertjéből vannak a zöldségek, akkor attól még finomabb minden 😉. Ez az egytálétel annyira de annyira finom, semmi macera nincs vele, szinte magától elkészül😀. Mégis telis-tele van vitaminnal a rengeteg fajta különböző zöldség miatt. Zsiradék pedig szinte zéró, minden a saját levében párolódik. Isteni. Na és a szinek! Próbáljátok ki bátran, szeretni fogjátok!



A zöldségekhez:

  • 4-5 újkrumpli
  • 1 sárga paprika
  • 1 zöld paprika
  • 2 lilahagyma
  • 3 paradicsom
  • pici sültkrumpli fűszerkeverék
  • 4-5 gerezd fokhagyma

A húshoz:

  • kb 750 gr csirkemell (csirkecombbal is jó)
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 1 kk só
  • 1/2 kk bors
  • 0,5 kk vegeta
  • 0,5 kk sültcsirke fűszerkeverék
  • 1 kk kakukkfű
  • 3-4 ek olívaolaj

A zöldségeket jó alaposan mosd meg, majd egyenként darabold őket nagyjából azonos méretű kockákra, tedd egy tűzálló tálba, és sózd meg őket, szórj rá pici sültkrumpli fűszert is, ha szeretitek. 


Most jöhet a hús. Azt is mosd meg jó alaposan, itasd fel róla a vizet, majd kockázd fel. A pác hozzávalóit (sűrített paradicsom, fűszerek és olívaolaj) keverd jó alaposan össze, majd forgasd egyenletesen össze a felkockázott csirkemellel.

A fűszeres csirkemell kockákat add a zöldségekhez, majd adj kb 1 dl vizet a pácos tálba, majd öntsd azzal is nyakon a húszöldségeket. Dugdosd bele a fokhagyma gerezdeket is. 

Egy sütőpapírt vizezz be jó alaposan, majd ezzel bugyoláld be az egész csomagot jó alaposan. Mehet be a 200 C-ra előmelegített sütőbe 1 órácskára.  óra elteltével vedd le a sütőpapírt, ha kell, még egy picit süsd,de maximum 10-15 percig, és már mehet is az asztalra 💪😊.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése