6/10/2024

Mozerallás brokkoli


  • 1 fej brokkoli
  • bors
  • fokhagymapor
  • 2 tojás
  • 2 gömb mozzarella
  • koktélparadicsom

A brokkolit szedd rózsáira, majd forró vízben főzd kb 5 percig. Szűrd le. 2 tojást verj fel, majd az egyik mozarella gömböt kockázd fel, és keverd a tojásokhoz. Sózd, borsozd, adj hozzá egy kis chillit és fokhagymaport. Add hozzá a lecsöpöpgtetett brokkolit, és öntsd az egészet egy olívaolajjal megkent tűzálló tálba. A másik mozarella gömböt szeleteld fel vékony szeletekre, majd oszd szét egyenletesen. Fogj kb 10 koktélparadicsomot, és helyezd el őket a sajtszeletek közé. 180C-ra előmelegített sütőben süsd készre kb. 20-25 perc alatt.

6/08/2024

Almás pite


  • 3 alma meghámozva, felkockázva
  • citromlé
  • 2 ek cukor
  • pici fahéj

Tésztához:

  • 2 tojás
  • pici só
  • 120 gr cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 dl olaj
  • 0,5 dl tej
  • 180 gr liszt
  • 1 sütőpor

És még: 

  • áfonyalekvár
  • porcukor

Az almakockákat tedd egy lábasba, locsold meg citromlével (kb 1/2 citromból), keverd össze a cukorral és a fahéjjal, majd erős tűzön pár perc alatt párold meg. A tészta hozzávalóit a leírt sorrendben keverd össze, és öntsd 26 cm-es, vajazott-lisztezett piteformába. Fogd az áfonyalekvárt, és spirál alakban csorgasd a tésztára, majd egy fogpiszkálóval menj végig a mintán. 

Mehet rá a párolt alma, majd tedd be a 180C-ra előmelegített sütőbe kb. 35 percre.

Ha kész, porcukorral megszórva tálald :)