- 3 alma meghámozva, felkockázva
- citromlé
- 2 ek cukor
- pici fahéj
Tésztához:
- 2 tojás
- pici só
- 120 gr cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 0,5 dl tej
- 180 gr liszt
- 1 sütőpor
És még:
- áfonyalekvár
- porcukor
Az almakockákat tedd egy lábasba, locsold meg citromlével (kb 1/2 citromból), keverd össze a cukorral és a fahéjjal, majd erős tűzön pár perc alatt párold meg. A tészta hozzávalóit a leírt sorrendben keverd össze, és öntsd 26 cm-es, vajazott-lisztezett piteformába. Fogd az áfonyalekvárt, és spirál alakban csorgasd a tésztára, majd egy fogpiszkálóval menj végig a mintán.
Mehet rá a párolt alma, majd tedd be a 180C-ra előmelegített sütőbe kb. 35 percre.
Ha kész, porcukorral megszórva tálald :)
Na ez is felkerül ax elkészítendők listájára! ♥️
VálaszTörlés