- 150 gr étcsoki
- 100 gr vaj
- 100 gr cukor
- 100 gr meggy
- 100 gr liszt
- 0,5 kk sütőpor
- 2 tojás
- csipet só
A vajat és a csokit olvaszd fel gőz fölött. Közben a tojásokat keverd mixerrel habosra a cukorral, add hozzá a sütőporral elkevert lisztet, egy csipet sót, a megolvadt csokis-vajas keveréket, jól keverd össze, majd legvégül forgasd bele a meggyet. Egy kisebb, vajazott-lisztezett tepsibe öntsd bele az elkészült masszát, és süsd 170 C-on addig, amíg a teteje enyhén be nem repedezik (nekem ez olyan 30 perc körül volt).
P.S: A recept a Femina oldaláról származik. Egyszerű, gyors és finom. Jó sok tejszínhabbal tálalva ettük:)
Reggel fél 8. Én meg már jelentkezem egy szelet süteményért :-))
VálaszTörlésIsteni lehetett! Műsorra is vettem!
Chef Viki, küldöm a sütit a reggeli kávé mellé:)Puszi!
VálaszTörlésNagyon jó ez a recept kipróbáltam, csak a képek nem lettek jók... Köszi!
VálaszTörlés