- 1 l tej
- 16 ek cukor
- 40 gr zselatin
- 1 l tejszín
- 300 gr darált keksz
- 100 gr fehér csoki
- 200 gr étcsoki
- 2 zacskó tejszínhabpor
A tejet forrald fel a cukorral, a zselatinhoz pedig adj 16 ek vizet. A zselatint keverd bele a forró tejbe, majd vedd le a tűzről. Hagyd hűlni, majd tedd be legalább 8 órára a hűtőbe (ezt a részt legjobb előző este elkészíteni). A felvert tejszínt kanalanként adagold a tejes-zselatinos masszához, közben folyamatosan keverd elektromos habverővel. Az így kapott krémet oszd 3 egyenlő részre, az egyikhez add hozzá a darált kekszet, a másikhoz az olvasztott fehér csokit, a harmadikhoz pedig az olvasztott étcsokit. Egy tortaformát bélelj ki átlátszó fóliával, első lépésként jöhet bele a csokis réteg, erre a fehér csokis réteg, majd legvégül a darált kekszes. Tedd be még pár órára a hűtőbe, hogy szépen megdermedjen. Borítsd tányérra/tálcára, és díszítsd 2 zacskó felvert tejszínhabbal.Isteni!!!
P.S: Forrás: Dobra hrana, 11/2010
De finom lehet!Egyszerű és mégis nagyon finom süti.:-)
VálaszTörlésTényleg nagyon szépséges
VálaszTörlésTényleg könnyű lehet elkészíteni és nagyon mutatós!!! Biztos finom is!!!
VálaszTörlésszia. egy kerdes, nem tudom jol ertem-e: az elso este zselatinnal megdermesztett tejet masnap a habverovel "szetroncsolom" amikor belekeverem a tejszint? koszi, zsuzsa
VálaszTörlésSzia Zsuzsa, igen, jól érted, ebből fog majd összeállni az alapkrém. Akár késes aprítógéppel is pépesítheted a zselatinos masszát,azzal gyorsabb és egyszerűbb, aztán mehet is bele a felvert tejszín.Puszi!
VálaszTörlésKedves Eva! Még azt megmondanád, hogy mekkora tortaformában készítetted? Nagyon tetszik, szeretném meglepni vele a családot!
VálaszTörlésDrága Hankka, hogy nagyon őszinte legyek, én fél adagot készítettem, és -ne nevess ki-, de egy kisebb lábast béleltem ki folpackkal, és abba tettem a rétegeket. Mivel a massza nagyon jól és könnyen formázható, nyugodtan engedd szabadjára a kreativitásod és a fantáziád!Alapjáraton azt mondom, hogy mehet egy sima kerek, kapcsos tortaformába (hagyományos méret), de akár teheted a rétegeket kuglófformába is, vagy dobozformába(akkor sztem dobozformából lehet, hogy 2 fog kelleni.)De pl. egy kerek tálba is rétegezhetsz, úgy is nagyon jól néz ki:)Puszi!
VálaszTörlésKöszönöm, hogy válaszoltál, és dehogy nevetlek ki a lábas miatt, én is szoktam tortasütésre lábast használni! Jó ötleteket adtál, azt hiszem, már tudom is, hogyan fogom elkészíteni! Köszönöm! :)
VálaszTörlésHankka, szívesen:)Remélem, hogy ízleni fog Nektek!Puszi!
VálaszTörlés