Akik olvastok régebb óta, valószínűleg emlékeztek erre a bizonyos postra, ahol a Mézeskalács szívek című süti receptjét tettem közzé, és ami elég nagy népszerűségnek örvendett. Mézeskalács, amiben nincs méz. De még csak tojás sem. Van benne viszont igazi téli, karácsonyi hangulatot idéző mézespuszedlire emlékeztető tészta, bevonva jó sok sűrű házi barack vagy szilvalekvárral, és egy jó adag csoki réteggel. Na és a mindent belengő fahéj illatával. Isteni.
Ez a recept az előzőnek az ikertestvére, ízben szinte azonos, elkészítés módjában és kinézetében picit más.De ez is pofon egyszerű, és ez is az elnevezését azokról a mézeskalács szívekről kapta, amelyek lekvárral töltöttek és csokival vannak bevonva:) Mutatom:
- 250 gr cukor
- 3 dl tej
- 350 gr liszt
- 1 sütőpor
- 3 ek holland kakaópor
- 1,5-2 kk fahéj
- 3 ek sárgabarck lekvár
- sárgabarack vagy szilvalekvár
- csokimáz 100 gr csokiból
A tészta hozzávalóit jó alaposan keverd össze robotgéppel, majd öntsd vajazott-lisztezett tepsibe, és süsd 200 C-on tűpróbáig. Várd meg, amíg kihűl, kend meg lekvárral, és vond be csokimázzal (mindeközben lehetőleg ne nézd a tejcsokit étnek, ahogy jelen estben én tettem:))). Ennyi:)Hát nem tökéletes?
P.S: Forrás: Dobra hrana 09/2008
De az! Egyszerűen szuper!
VálaszTörlésKipróbáltam, nagyon finom!
VálaszTörlésTökéletes lett! Köszönöm szépen :D
VálaszTörlés