Én valahogy úgy vagyok vele, hogy legjobban épp az adott évszakban aktuálisan termő dolgokból szeretek meríteni, azokból sütök-főzök a legszívesebben. Az őszben imádom a sütőtököt, a színét, az ízét, a variálhatóságát. Most éppen egy standardnak mondható tejberizst alakítottam ősziessé, és egészségesebbé egy kis mézzel, fahéjjal és sütőtökkel. Mit ne mondjak, szerettük úgy Istenigazán:)
- 1 dl cukor
- 1,75 dl víz
- 4 púpos ek rizs
- 7 dl meleg tej
- 2 dl sütőtökpüré (sült sütőtök leturmixolva)
- fahéj ízlés szerint (én úgy szeretem, ha több van benne, és lehet érezni az ízét:))
- 1 ek méz (elhagyható)
- esetleg vanília
- 4 kk vaníliás pudingpor kevés tejben feloldva
1,75 dl vízben tedd fel a rizst főni. Amikor forr, add hozzá a tejet, és főzd alacsony lángon nagyjából fél óráig, közben azért időről időre keverd meg. Félidőnél add hozzá a sütőtökpürét is. A vaníliás pudingport oldd fel olyan 1 decinyi tejben, add hozzá a rizshez (ez fogja majd besűríteni), ízesítsd mézzel, fahéjjal, esetleg egy kis vanília aromával, és főzd kedved szerinti sűrűségűre. Tálalhatod hidegen, és melegen is, egy kis fahéjjal megszórva:)
Eva, ez a variáció nagyon ötletes,biztosan el fogom készíteni!Ági
VálaszTörlés