- 150 gr teljes kiőrlésű liszt
- 100 gr finomliszt
- 1 sütőpor
- 100 gr barna cukor
- 150 gr vaj
- 200 gr datolya
- 2 dl tej
- 1 tojás
- 2 kk mézeskalács fűszerkeverék
- 200 gr cukor
- 2 dl tejszín
- 50 gr vaj
Tetejére:
A tésztához a vajat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tojásokat, a keményítőt és a sütőporos lisztet. A tésztát töltsd kivajazott formába, és símítsd el a tetejét. Az almát hámozd meg, és vágd fél cm-es szeletekre. A tésztán körkörösen rendezd el az almaszeleteket, majd tedd be az egészet a 180 C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 35 percig. A tejfölt keverd össze a tojásokkal, cukorral és a vaníliás cukorral, majd öntsd az almaszeletekre. Tedd vissza a sütőbe, és süsd még 25 percig. Vedd ki a tortát a sütőből, hagyd kihűlni, és porcukorral meghintve tálald.