12/27/2020

Túrós háromszögek

Szerbiában, és egyáltalán a balkáni országokban nagyon sok mindent készítenek réteslapokból, édeset, sósat egyaránt. Most egy nagyon gyorsan elkészíthető sós túrós variációt hoztam nektek 😍

  • 250 gr réteslap

Töltelék:

  • 1 zacskó túró (450-500 gr)
  • 1 tojás
  • 1 jóóó nagy ek tejföl
  • só ízlés szerint

Kence: 

  • 1 tojás
  • 3 ek olaj
  • 3 ek joghurt

A kence hozzávalóit keverd össze egy tálkában. A töltelék hozzávalóit szintén keverd jó alaposan össze. Fogd a réteslapokat, és vágd a lapokat 3 egyenlő részre, így:

Ha ezzel megvagy, fogj egy tésztacsíkot, és kend meg a kencével, tegyél rá egy másik tésztalapot, és egy kanálnyit a töltelékből. Háromszög alakban hajtogasd be a tésztát, és kész is (így, ahogy a fotón látod :) )

Ezt addig csinálod, amíg van hozzávaló. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatod a túrós háromszögeket, ha maradt a kencéből, azzal le is kenheted a tetejüket, majd 200 C-ra előmelegített sütőben süsd őket szép aranybarnára.



Gyümölcskenyér gazdagon

Rengeteg finomsággal megpakolva, és csak minimális a liszt benne 😉. Mutatom, hogy készítsétek!
  • 700 gr olajos mag és aszalt gyümölcs (nálam 100 gr kandírozott citromhéj, 100 gr kandírozott narancshéj, 200 gr füge, 100 gr dió, 100 gr mogyoró, 50 gr mazsola és 50 gr aszalt sárgabarack - de persze variálhatod kedved szerint a hozzávalókat)
  • 3 tojás
  • 125 gr cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 125 gr liszt
  • 1 kk sütőpor
  • fahéj ízlés szerint
  • 50 gr étkezési keményítő

Az olajos magvakat és az aszalt gyümölcsöket vágd apróra, és forgasd össze az étkezési keményítővel, úgy, hogy mindenhol befedje őket. A tojásokat keverd össze a két fajta cukorral, adj hozzá egy kis fahéjat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Forgasd a tésztába a magvas-gyümölcsös keveréket, és simítsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt dobozformába. 180 C-on süsd tűpróbáig. 

12/20/2020

Tiramisu

 A tiramisu nálunk nagy kedvenc, utolsó perces karácsonyi desszertnek is tökéletes. Mutatom,nálunk hogy készült. (Én nem szeretem a nyers tojássárgát használni, ezért gőz fölött mindig hőkezelem 😁)

  • 4 tojás
  • 4 vaníliás cukor 
  • 4 ek cukor
  • 3 ek Jack Daniels Tennessee Fire cinnamon (csak a Karácsony miatt 😜)
  • 500 gr mascarpone
  • 400 gr babapiskóta
  • 5 dl erős kávé
  • 2 ek cukor (ízlés szerint lehet 2-4 ek)
  • rum ízlés szerint

Tetejére: 

  • holland kakaópor

A tojásokat válaszd szét, a tojások sárgáját a két féle cukorral gőz fölött kezd el főzni, és mixerrel jó habosra keverni a legalacsonyabb fokozattól a gyorsabbig haladva (ezt úgy csináld, hogy kb. 2 ujjnyi vizet forralj egy edényben, ennek a tetejére teszed a másik lábast a tojássárgákkal és a cukorral, és a gőz fölött főzöd tulajdonképpen). A tojássárgás cuccba keverd bele a mascarponet és a Jack Daniels Cinnamont. Ha ezzel megvagy, főzd meg a kávét, add hozzá a rumot és a cukrot. Tedd félre picit hűlni. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a tojássárgás-mascarpones krémhez. Jöhet a rétegezés: a babapiskótát 1-2 másodpercre tedd a kávéba, és szorosan rakd ki vele a tál alját. Erre jön a krém fele, erre megint kávéba mártott babapiskóta, majd a krém másik fele. Szórd meg jó vastagon holland kakaóporral, és tedd a hűtőbe hogy jól összeérjenek az ízek.



Karácsonyi kekszszalámi

Ha még nem teljes a karácsonyi ajándékbeszerzés, készítsétek el bátran ezt a keksz szalámit, és adjátok oda valakinek, akit szerettek :) A befektetett munka kb. 10 perc, az eredmény pedig mmmmmmmmmm😇😉


  • 250 gr vajas keksz
  • 80 gr vaj
  • 1 dl víz
  • 2 ek cukor
  • 1 ek holland kakaópor
  • 50 gr étcsoki
  • 2 ek kókuszreszelék
  • 2-3 ek Jack Daniels Tennessee Fire cinnamon (tehetsz bele más alkoholt is, rumot, Baileys, amit szerettek, nekem most ehhez a fahéjashoz volt kedvem 😊)
  • 50 gr pirított dió apróra vágva
  • porcukor

A kekszet törd apróbb darabokra. 

A vajat, a vizet, a cukrot és a kakaóport főzd össze, add hozzá a csokit és a kókuszreszeléket, majd add hozzá (ha felnőtteknek számod) az alkoholt is. Közben a diót egy tepsiben 100 C-on pirítsd meg egy picit a sütőben, és vágd apróbb darabokra, add a kekszhez. Az egészre mehet a csokis-vajas mix, és jó alaposan forgasd össze. Hagyd egy pár percig hogy a keksz picit megszívja magát, majd öntsd az egészet fóliára hosszúkás rúd alakban, majd tekerd be a fóliába, és hengergesd, amíg szép szalámi formát nem kapsz. Mehet picit dermedni a hűtőbe. Amikor szépen összeállt, minden oldalról forgasd porcukorba. 



Rántott csirkemell mártogatóssal

Ha már unjátok a hagyományos rántott csirkemellet, készítsétek így el, a gyerekek garantáltan imádni fogják:)

Pác:

  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 tojás
  • 1 kk só
  • 1 kk fokhagymapor
  • 1/2 kk sültcsirke fűszer
  • 1/2 kk vegeta

És még:

  • 500 gr csirkemell hosszúkás csíkokra vágva

Panír:

  • 4 dl zsemlemorzsa (2 bögrényi)
  • 1 kk sütőpor
  • pici só
Mártogatós:
  • 4-5 ek tejföl
  • 2-3 ek majonéz
  • apróra vágott kapor
  • pici só
  • citromlé ízlés szerint

A pác hozzávalóit keverd össze, és jó alaposan forgasd bele a hosszúkás csíkokra vágott csirkemellet. Mehet a hűtőbe legalább egy órára pácolódni, de maradhat tovább is. 

A zsemlemorzsát keverd össze pici sóval, és a sütőporral, majd egyenként kicsit csöpögtesd le a húst és forgasd a panírba. Pár perc alatt süsd aranybarnára forró olajban.A mártogatós hozzávalóit keverd szép egyenletesre és azzal tálald az elkészült húst. Puszi mindenkinek!

12/13/2020

Ikeás mézeskalács

Ha hiszitek, ha nem, a két hete sütött nagy adag mézes mind egy szálig elfogyott!Úgyhogy nekiálltam, és lesütöttem még egy jó nagy adagot, 1 kg lisztből. Múlt héten jártam az Ikeában, ahol a konyharészlegen mézeskalácsreceptet is osztogattak. Teszteltem, és meleg szívvel ajánlom, készítsétek el bátran :)


  • 1 kg liszt
  • 300 gr porcukor
  • 3 kk szódabikarbóna
  • 1 tasak mézeskalácsfűszer (nálam Kotányi 27 gr)
  • 300 gr margarin
  • 2,5 dl méz
  • 3 tojás

A lisztet keverd el a szódabikarbónával, a mézeskalácsfűszerrel, a szódabikarbónával. Add hozzá a porcukrot is. Egy kisebb lábasban olvaszd össze a margarint és a mézet. Add a három enyhén felvert tojást a lisztes keverékhez, majd add hozzá a langyos mézes cuccot is. Gyúrd, amíg szépen össze nem áll a tészta. Én egy éjszakát pihentettem, majd szaggattam, 180C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütöttem őket. 

Mutatom az eredetit is, mert én kicsit másként csináltam:



11/29/2020

Sertésszelet tejfölös hagymás szószban

Na ez az a sült, ami után mindenki megnyalja az ujját. Mind a tízet😁Mutatom, hogy készítsétek😉

  •  2-3 ek olaj
  • 4 fej vöröshagyma
  • 750 gr sertéscomb
  • sertéssült fűszerkeverék
  • bors
  • 1/2 ek liszt
  • apróra vágott petrezselyemzöld

A hagymát vágd félholdakra és a felhevített olajon pirítsd üvegesre. 

A húst vágd ujjnyi szeletekre, klopfold ki és szórd meg mindkét oldalról a fűszerkeverékkel. Pakold a husit a hagymára, pirítsd fehéredésig pár perc alatt a hússzeletek mindkét oldalát.


Öntsd fel annyi vízzel, hogy 1-2 ujjnyira ellepje. Lefedve párold legalább 40 percig, de én egy bő óráig is szoktam hagyni, ha ráérek:) Időközben nincs más dolgod, mint folyamatosan utánpótolni a vizet, és megszórni az egészet ízlés szerint sóval és borssal. 

Amikor már vaj puha a hús, hagyd redukálódni a folyadékot, kb.ennyire:

Egy szűrőn keresztül hintsd meg az ételt a liszttel és mehet rá a 2 dl tejföl. Kevergetve melegíts össze az egészet, ha túl sűrű lenne a szósz, adhatsz hozzá még egy kis vizet. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálald. Köretnek rizs vagy krumplipüré illik hozzá :)

P.: Ha nincs megfelelő fedőd, alufóliával is letakarhatod a serpenyőt😉

Fattoush


  •  1 zöldsaláta
  • 1 kígyóuborka
  • 3 közepes paradicsom
  • 1 lilahagyma/2 zöldhagyma
  • apróra vágott petrezselyemzöld
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 kk sumac
  • 1 citrom leve
  • bors

A salátát mosd meg jó alaposan, tépkedd apróbb darabokra. A paradicsomot és az uborkát vágd apróbb kockákra, a hagymát vágd karikára/apróra. Az olívaolajat keverd össze a citromlével, add hozzá a sót, borsot és a sumacot. Jól forgasd össze a salátát az öntettel és szórd rá az apróra vágott petrezselyemzöldet.

11/27/2020

Mézeskalács :)


  • 0,5 kg méz
  • 200 gr cukor
  • 100 gr vaj
  • 1 kg liszt
  • 1 ek szódabikarbóna
  • 1 zacskó Kotányi mézeskalács fűszer
  • 4 tojássárgája
  • tejföl a gyúráshoz, amennyi kell (kb. 2 ek)

A mézet melegítsd össze a cukorral és a vajjal, amíg szép, egynemű nem lesz. A lisztet keverd össze a szódabikarbónával és a mézeskalácsfűszerrel, add hozzá a vajas-mézes keveréket, és a 4 tojás sárgáját. Ahogy gyúrod a tésztát, adj hozzá szükség szerint 1-2 ek tejfölt, vagy amennyi kell, hogy szép, egynemű tésztát kapja, ami szépen összeáll és nem morzsás. Jól csomagold be fóliába, és mehet egy éjszakára a hűtőbe pihenni 😉. Másnap lisztezett felületen adagokban nyújtod, szaggatod, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 C-on megsütöd. Nem kell neki sok, kb. 10-12 perc alatt el is készül.

A maradék tojásfehérjét lefagyaszthatod, vagy felhasználhatod pl. ezekhez:

Nutellás-kekszes őzgerinc

Aszalt szilvás csokitorta

Gyümölcskenyér tojásfehérjéből (ez is nagyon jól elvan hosszú ideig, előre el lehet készíteni az ünnepekre)

11/23/2020

Decis narancsos kuglóf


  • 1,8 dl olaj
  • 2,5 dl cukor
  • 3 tojás
  • 3 közepes narancs kifacsart leve (2,5 dl legyen)
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 2 narancs reszelt héja
  • 5 dl liszt
  • 1 sütőpor

Az olajat és a cukrot keverd jól össze, majd egyenként add hozzá a tojásokat, és keverd habosra. 2 jó alaposan megmosott narancs héját reszeld le, és facsard ki a narancsok (3 összesen) levét egy tálkába. A narancsléhez add hozzá a reszelt narancshéjat és a szódabikarbónát, ne ijedj meg, habzani fog, és így fog kinézni 😏.

A lisztet keverd el a sütőporral egy külön tálban. Utolsó lépésként a tojásos keverékhez add hozzá a narancsleves cuccot és a lisztet, és jó alaposan keverd össze az egészet, hogy szép, egynemű tésztát kapj. 


Vajazott-lisztezett kuglófformába mehet a tészta, és 180 C-ra előmelegített sütőben nagyjából ötven perc alatt el is készül 😍

11/21/2020

Paradicsomos padlizsános bulgur


  • 2-3 ek olívaolaj
  •  1 vöröshagyma
  • 1 padlizsán
  • 500 gr paradicsom (vagy hámozott paradicsomkonzerv)
  • 1 kanál sűrített paradicsom
  • 300 gr bulgur
  • 4 dl leves (zöldség vagy hús, mindegy, lehet kockából is)
  • só, bors

Tetejére ízlés szerint:

  • marék dió
  • kb 2 dl joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • apróra vágott zöld (pl. petrezselyem, zöldhagyma stb.)

Az olívaolajon pirítsd üvegesre a felkockázott hagymát, majd add hozzá a kockára vágott padlizsánt. Pirítsd az egészet együtt, majd add hozzá a sűrített paradicsomot és a bulgurt. Öntsd fel a leves felével és add hozzá a felkockázott paradicsomot is. Sózd, borsozd, majd add hozzá a maradék levest is. Közeben piríts meg egy marék diót a sütőben, vágd apróra. A görög joghurtban keverd el a sót és az apróra vágott fokagymát. Az elkészült bulgurt locsold meg a joghurttal, szórd meg a pirított dióval és az apróra vágott petrezselyemmel/zöldhagymával és már kész is.

Fetás rukkolás céklasaláta

 Ez a saláta szuper egészséges és nagyon finom :) A mennyiségeket csak úgy megközelítőleg írom, mert tényleg nem szoktam méricskélni, csak úgy ránézésre és kóstolásra készítem, ti is csináljátok így 😊

  • 3-4 közepes cékla
  • 200 gr rukkola
  • 200 gr Feta
  • extra szűz olívaolaj
  • oregánó
  • 1-2 citrom leve
  • 3-4 maréknyi dió 

A céklákat mosd meg és hámozd meg. Úgy egészben mehetnek főni. Amíg főnek, a diót tedd be 10 percre a sütőbe, hogy megpiruljanak. A rukkolát sózd meg, locsold meg 1-2 ek olívaolajjal és citromlével (ne sajnáld a citromlevet, nagyon finom tőle). Tedd egy szép tálra. A megfőtt céklát kockázd fel, és ha már kihűlt, szintén sóval, borssal, citromlével ízesítsd, majd mehet a rukkola tetejére. A céklára mehet a felkockázott feta, arra pedig a feldarabolt, pirított dió. Vékony csíkban locsold meg az egészet egy kis olívaolajjal és szórd meg oregánóval, és már kész is😊

11/19/2020

Nutellás cheesecake

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nálunk a cheesecake az egyik legeslegeslegnagyobb kedvenc. Ezt a receptet nagyon fogjátok szeretni, mert pár perc összedobni és iiiiissteeeni finom 😍

Tészta:

  • 200 gr zabkeksz (ha a 215 gr-osat veszel, és kicsensz belőle egyet "jutifalatnak" 😁, pont annyi lesz)
  • 60 gr olvasztott vaj
Krém:

  • 500 gr mascarpone
  • 3 tojás
  • 80 gr cukor
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 1 ek vanília aroma

És még:

  • 2-4 ek Nutella

Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral. A zabkekszet késes aprítógéppel aprítsd össze és keverd el az olvasztott vajjal, majd nyomkodd a tortaformába. A mascarponet keverd jól össze a 2 fajta cukorra, tojással és a vanília aromával. 180 C-ra előmelegített sütőben süsd készre kb 35 perc alatt. Hagyd egy kicsikét hűlni, közben a Nutellát picit melegítsd fel a mikróban, majd kend a tetejére.1 éjszakát pihentesd a hűtőben, mielőtt felszolgálod😍😍😍. 

11/11/2020

Stíriai metélt fázisfotókkal



  •  0,5 kg túró
  • 1 tojás 
  • 2 ek cukor
  • pici só
  • 250 gr liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 5 dl tej
  • 3 tojás
  • 60 gr cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 1 ek vaníliaaroma

A túrót dolgozd el a tojással, a cukorral és a pici sóval, majd add hozzá a sütőporos lisztet. Jó alaposan dolgozd össze,amíg szépen össze nem áll. Ilyennek kell lennie:

Lisztezett felületen nyújtsd pár miliméter vastagra, és szeleteld fel derelyevágóval csíkokra.

Forró, sós vízben főzd addig, amíg fel nem jön a tészta a víz tetejére (ez nagyon gyorsan megy).

Szűrd le, és egy vajjal kikent tűzálló tálba tegyél egy kis tésztát, szórd meg a mazsolával, majd megint tészta és mazsola stb.

A tojásokat keverd ki a két fajta cukorral, add hozzá a tejet és a vaníliaaromát, és öntsd rá az egészet a tésztára.

180C-ra előmelegített sütőben süsd szép aranybarnára :)

Puszi mindenkinek és jó sütögetést!😊😘

Csirkés gombás spagetti


  • 2-3 ek olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika felkockázva
  • 250 gr gomba
  • 1 kk kakukkfű
  • bors
  • 1/2 csirkemell felkockázva
  • 500 gr paradicsom passzáta
  • 2-3 merőkanál főzőlé amiben a spagetti fő
  • ízlés szerint még só, bors, kakukkfű
  • 250 gr teljes kiőrlésű spegetti
  • reszelt sajt

Az olívaolajon pirítsd üvegesre a hagymát és a fokhagymát, majd add hozzá a felkockázott paprikát és a felszeletelt gombát, amit előzőleg jól megtisztítottál. Sózd, borsozd és szórd meg kakukkfűvel. Pirítsd az egészet, amíg a gomba meg nem puhul.Ekkor vedd ki a zöldségeket egy tálba, majd a serpenyőt tedd vissza magas hőmérsékletre, adj hozzá 1 ek olívaolajat és pirítsd aranybarnára a csirkemell kockákat. Sózd, borsozd, majd tedd mellé a zöldségeket és a paradicsom passzátát. Közben forró sós vízben kezd el főzni a spagettit, és a főzővízből adj 2-3 merőkanálnyit a szószhoz. Ellenőrrizd a fűszerezést, adj hozzá ha kell, még sót, borsot, kakukkfüvet. Amikor a tészta al dente, lecsöpögtetve add a szószhoz, rottyants az egészen még egyet-kettőt, és már kész is.Reszelt sajttal megszórva tálald.

11/06/2020

Vöröslencse leves

 A hidegebb időben nagyon szeretjük a laktató, meleg leveseket. Ez a vöröslencse leves pont olyan, és ráadásul rettenetesen finom 😇Mutatom, hogy készítsétek el:


  • 2 ek olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 1 bögre vöröslencse (2 dl)
  • 2 ek bulgur
  • 0,5 kk őrölt paprika
  • 0,5 kk kurkuma
  • bors
  • 4 bögre alaplé
  • 1 kk szárított petrezselyemzöld
  • fűszermalomból még egy kis őrölt chili ha szeretitek 

Tálaláshoz:

  • friss petrezselyemzöld
  • citromlé

Az olívaolajon pirítsd üvegesre az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a sűrített paradicsomot és keverd jól össze az egészet. Öntsd fel az alaplével, majd add hozzá a vöröslencsét és a bulgurt. Tegyél bele 0,5-0,5 kiskanálnyi kurkumát és őrölt paprikát, 1 kk petrezselyemzöldet, borsot ízlés szerint. Ha szeretitek, őrölt bele egy kis csípős chilit, de akár édes paprikát is. Főzd össze az egészet 15-20 perc alatt. Ellenőrizd, hogy kell-e bele még esetleg só/bors. Ha kész, friss petrezselyemzölddel megszórva, kis citromlével meglocsolva tálald.😉 

11/05/2020

Párolt paradicsomos zöldbab

Ezt az ételt sokszor készítem, egyrészt mert nagyon finom és full egészséges, másrészt mert gyakorlatilag semmit nem kell vele csinálni, elkészül magától. Ugye jól hangzik😊?

  • 1 vöröshagyma
  • 450 gr zöldbab
  • 4 közepes paradicsom
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 kk só
  • apróra vágott petrezselyemzöld

A vöröshagymát vágd félbe, majd szeleteld vékony félholdakra, tedd egy lábasba. A zöldbabot (még fagyottan, ha mirelitet használsz) add hozzá, majd a tetejére tedd a felkockázott paradicsomot. Mehet rá a felszeletelt fokhagyma és a só. Az egészet locsold meg az olívaolajjal, fedd le, és tedd fel főni. 10 perc után nézz rá, keverd egy kicsit át, majd hagyd főni további 20 percig.Ha szeretitek, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálald, de nélküle is tökéletes 😉.Téli időszakban nyugodtan lehet hámozott paradicsom konzervvel is készíteni 😊

10/28/2020

Sütőtökös fűszeres kuglóf


  •  2,5 dl finomliszt
  • 1,25 dl teljes kiőrlésű liszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 kk sütőpor
  • 1/2 kk só
  • 1,5 kk fahéj
  • 0,5 kk őrölt szegfűszeg
  • 0,5 kk őrölt szerecsendió
  • 1/4 kk gyömbér
  • 2,5 dl sütőtök püré
  • 1 tojás
  • 1,25 dl barna cukor (aki édesebben szereti, tehet többet, nekünk ez pont elég így)
  • 1,25 dl joghurt
  • 1 ek olaj
  • 1 dl mazsola
  • 1 dl apróra vágott dió

A 2 féle lisztet keverd össze a szódabikarbónával és a sütőporral, add hozzá a fűszereket is (lehet az egészet finomlisztből is). Egy másik tálban keverd össze a sütőtök pürét, tojást, cukrot, joghurtot és az olajat. Keverd bele a száraz hozzávalókat, hogy egynemű tésztát kapj. Mehet bele a mazsola és a dió is. A masszát öntsd vajazott-lisztezett kuglófformába. Süsd 180 C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig, sütőtől függ, de kb. 50 percig.

10/25/2020

Sütőtökös tiramisu

 Mi imádjuk a süttököt. Ha elkezdődik az őszi szezon, mindenféle formában fogyasztjuk. Amikor megsütök egy-egy nagyobb sütőtököt, a fel nem használt adagot leturmixolom és lefagyasztom, így mindig van kéznél. Most éppen sütőtökös tiramisu készült 😊

  • 500 gr sült sütőtök
  • 500 gr mascarpone
  • 80-100 gr cukor (ízlés szerint)
  • 2 kk fahéj
  • 0,5 kk szegfűszeg
  • 0,5 kk szerecsendió
  • 1/4 kk őrölt gyömbér
  • 500 gr babapiskóta
  • 3 dl kávé
  • amaretto/rumaroma
  • holland kakaópor

A sütőtök pürét keverd  robotgéppel össze a fűszerekkel és a cukorral, majd főzd meg a kávét, és keverd bele az amarettót/rumaromát. Egy tálba tegyél egy sor kávéba mártott babapiskótát, rá a krém egy része, majd ismét a babapiskóta, majd ismét a krém. A tetejét szórd meg holland kakaóporral, majd tedd be a hűtőbe hűlni legalább fél napra, de talán másnapra még finomabb lesz. Készítheted tálban, de pohárban is nagyon szépet mutat! 😍



P.S: Ezt a receptet igazítottam a család ízlésére, szerettük.

10/24/2020

Csicseriborsó saláta

  • 400 gr konzerv csicseriborsó
  • 200 gr konzerv kukorica
  • 4 sült paprika
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 citrom leve
  • 2 ek olívaolaj

A csicseriborsót öblítsd át több vízben, majd add hozzá a kukoricát, a felkockázott sült paprikát. Add hozzá az apróra vágott petrezselymet, az apróra vágott fokhagymát, sózd, borsozd ízlés szerint, majd locsold meg az olívaolajjal és a citromlével.Jó alaposan forgasd össze, és már tálalhatod is.

P.S: Recept innen kipróbálva.

Teljes kiőrlésű túrós pogácsa


  • 500 gr teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 250 gr vaj/margarin
  • 1 sütőpor
  • 2 kk só
  • 300 gr túró
  • 1 naaagy evőkanálnyi tejföl

Tetejére:

  • 1 tojás
  • magvak

A lisztet keverd össze a sütőporral és a sóval, majd morzsold el a vajjal/margarinnal. Add hozzá a túrót és a tejfölt, jó alaposan gyúrd össze, hogy szép egynemű tésztát kapj. Csomagold be folpackba, és tedd a hűtőbe pihenni legalább 2 órára, de akár egy éjszakára is. Lisztezett munkafelületen nyújtsd ujjnyi vastagra, szaggass belőle pogácsákat, és sorakoztasd őket sütőpapírra. A pogácsák tetejét kend le a felvert tojással és szórd meg bőségesen magkeverékkel. 200-on süsd őket kb. 20 perc alatt szép aranybarnára.