Kedveseim,
Szeptember 13-án ünnepeltem a szülinapomat. Ennek örömére szeretnék Nektek kedveskedni egy kis nyereményjátékkal, hogy megajándékozzalak Benneteket, akik olvastok, és szerettek hozzám jönni. Annyi a dolgotok, hogy szeptember 30-ig kommenteltek erre a postra, ezután a nevetek automatikusan felkerül egy cetlire, a cetli egy kalapba, amiből Marko babával fogok kihúzatni 3 nyertest. A nyertesek nevét ezek után a blogomon közzéteszem. És hogy mit lehet nyerni? 3 gaszto tematikájú csomagot, a tartalma egyelőre legyen titok, így izgalmasabb:)))Szóval várom a kommenteket!Remélem, sokan jöttök és játszatok velem!Addig pedig megmutatom Nektek, milyen torta készült a nagy napra:)
Tésztához:
6 tojás
6 ek cukor
3 ek olaj
4 ek liszt
1 sütőpor
6 ek darált dió
A krémhez:
1,5 l tej
250 gr cukor
4 zacskó vaníliás puding
1 ek étkezési keményítő
250 gr margarin
150 gr darált keksz
150 gr olvasztott csoki
És még:
A tésztához:
a tojásokat keverd össze mixerrel a cukorral, add hozzá az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót. Egy közepes méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral (én a sütőpapírt is meg szoktam vajazni, hogy biztosan szépen le tudjam húzni a papírt a tésztáról), öntsd bele a tésztát, és süsd 200 C-on amíg szép aranybarnára nem sül (15-20 perc).
A krémhez:
forralj fel 1,2 l tejet 250 gr cukorral. A maradék 3 dl tejben keverd csomómentesre a pudingport és az étkezési keményítőt, majd öntsd a forró tejbe, és főzd krémmé. Hagyd kihűlni. Egy margarint keverj habosra, és mixerrel keverd hozzá a vaníliás krémet. A krémet oszd 3 egyenlő részre, az egyikbe keverd bele a darált kekszet, a másikba az olvasztott csokit, a harmadikat hagyd úgy, ahogy van.
Utolsó lépések:
A tésztát spricceld meg egy kis narancslével. Első rétegként kend a tésztára a kekszes krémet. A kekszes krémet fedd be narancslébe mártogatott narancsos piskóta tallérokkal. Erre kerül a csokis krém, majd ezt fedd be narancslébe mártogatott babapiskótával. Erre kerül a harmadik , síma vaníliás krém. A tejszínhabport készítsd el a tasakon lévő utasítás szerint, és vond be vele a tortát.
P.S: A tortát érdemes egy nappal előtte elkészíteni, mert akkor a legfinomabb, ha már összeértek az ízek. Aki picit édesebben szereti, az nyugodtan tegyen a krémbe 300 gr cukrot, én 250-el készítettem. Egyébként amelett, hogy finom, gyönyörűen szeletelhető is:) (Forrás: Dobra hrana, 06/2010)