- 600 gr liszt
- 1 zacskó szárított élesztő
- 1 ek cukor
- 4 dl langyos tej
- 2-3 kk só
- 60 gr vaj/margarin
- tengeri só a tetejére
A langyos tejben oldd fel a cukrot és az élesztőt. Amikor az élesztő már felhabosodott, keverd össze a liszttel, adj hozzá sót, és gyúrd rugalmas tésztává. Takard le és hagyd 2 órán át kelni. A tésztát lisztezett munkafelületen oszd 4 felé, mindegyiket nyújtsd ki minél vékonyabb körré, kend meg olvasztott vajjal/margarinnal, vágd 8 cikkelyre, majd tekerd fel a vastagabb végétől kezdve. Az így kapott kifliket tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg vízzel, szórd meg tengeri sóval és süsd 210 C-ra előmelegített sütőben, amíg szép aranybarna nem lesz (kb. 20 perc).
Forrás: F. Horváth Ilona, Kenyerek és péksütemények. Nagyon finom, és a kelési időt leszámítva gyorsan el is készíthető. Nálunk kb. 40 perc volt az élettartama, legközelebb lehet, alapból dupla adaggal kezdek:)
Forrás: F. Horváth Ilona, Kenyerek és péksütemények. Nagyon finom, és a kelési időt leszámítva gyorsan el is készíthető. Nálunk kb. 40 perc volt az élettartama, legközelebb lehet, alapból dupla adaggal kezdek:)