4/08/2011

Teljes kiőrlésű meggyes kevert süti

Tésztához:

  • 3 tojás

  • 3 dl cukor

  • 1 vaníliás cukor

  • 1 citrom reszelt héja

  • 2 dl joghurt

  • 1 dl olaj

  • 5 dl teljes kiőrlésű liszt

  • 1 sütőpor
És még:

  • 600 gr meggy

  • 1 kk porcukor

  • 1 kk fahéj

A tészta hozzávalóit a leírt sorrendben keverd össze, majd öntsd a masszát egy magasabb peremű, vajazott-lisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tetejére szórd rá a meggyet, erre pedig jöhet a fahéjjal elkevert porcukor. 180 C-ra előmelegített sütőben süsd szép aranybarnára.

6 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon guszta, szívesen megkóstolnám.:)

Marko hogy van? Biztosan nagyfiú már. Puszilom a tündérkét!!:)

Bianka írta...

Szeretem

Vettike írta...

Szia!
Isteni finom, egy kicsit édesebb mint gondoltam, de a fahéj a tetején, egyszerűen fantasztikus!
Egy elsárgult papíron nekünk is van hasonló receptünk, ami a nyers állapotban vett ízét illeti (fahéj nélkül). Amikor sült olyan érzésem volt, mint ha az utcai sült mogyorós árus mellett állnék... imádom!

Ottis írta...

Kedves Éva!Boldog Húsvétot kívánok neked és családodnak!

Gizi írta...

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!!!!

Markonak pedig sok-sok ajándékot a nyuszitól!!! Puszilom a kis tündérkét.:)

Borbély Anita írta...

Szia! Ezt ki fogom próbálni, mikor lesz friss meggy a piacokon. :)