10/14/2011

Grízes meggyes rétes - fázisfotókkal



  • 9 lap réteslap
  • 6 dl natúr joghurt
  • 3 dl gríz (búzadara)
  • 3 dl cukor
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 2 dl olaj
  • 1 sütőpor
  • meggy
  • vaníliás porcukor a tetejére


A joghurtot, grízt, cukrot, vaníliás cukrot, olajat és a sütőport jó alaposan keverd össze. Fogj egy réteslapot, és locsolj rá 5 ek-nyit a joghurtos-grízes cuccból, így:



Egy ecsettel kend szét a masszát, hogy mindenhova egyenletesen jusson belőle. Erre jön a második réteslap, rá megint 5 ek grízes cucc, majd a harmadik réteslap, erre is 5 ek grízes krém.



A harmadik réteslapot miután megkented a grízes cuccal, kb. a réteslap feléig szórd meg jó bőven meggyel (mennyiséget döntsd el, én úgy szeretem, ha van benne bőven:))


A tészta rövidebbik felétől kezdve lazán tekerd fel a rétest, és tedd szilikonos sütőlappal bélelt (vagy símán kiolajozott) tepsibe. Ha maradt volna esetleg egy pici a grízes cuccból, azzal nyugodtan lekenheted a rétesek tetejét. Süsd 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig. Amikor arétes kihűlt, szórd meg jó bőven vaníliás porcukorral, szeleteld 2 ujjnyi vastagra és már tálalható is.



P.S: Jaj, én úgy szeretem ezt a rétest!Csupa gyümölcs, csupa íz, és elronthatatlan:) Csak úgy mellesleg, van ám ennek diós változata is, hamarosan azt a receptet is hozom Nektek!

11 megjegyzés:

Bianka írta...

Nyammi

Anikó írta...

Hallod, ez szenzációs és tök egyszerű, nagyon finom lehet, biztosan megcsinálom.
Nyáron cseresznye és meggy érésekor szoktunk rétest készíteni és pirított grízt szórunk a réteslapra és úgy a gyümölcs és tojással kikevert tejföllel, olajjal locsoljuk a feltekerés előtt.Hasonló ehhez, én is nagyon szeretem:-))))))

bobe írta...

Várjuk a dios változatot.Üdv.bobe

bobe írta...

Én már nagyon várom a dios változatot.Elég sűrűn csinálom ezt a rétest csak nem rúdban sütöm hanem kiterítem a réteslapot a tepsibe úgy egyszerűbb és gyorsabb is.Üdv.bobe

Névtelen írta...

Hogy kell elképzelni hogy a rétest nem rudban sütöd ?

Üdv. hajni

Névtelen írta...

Üdvözöllek!Nagyon laikus vagyok,mivel mérsz edl grízt?nem sok az egy picit?

Eva írta...

Szia!Nem sok, az tényleg 3 dl, síma mércés pohárral szoktam kimérni. Hidd el, tökéletesek az arányok!Számtalanszor tesztelve!Puszi!

Ditke írta...

Megsütöttem a meggyes rétest és isteni lett, aztán kipróbáltam reszelt almával is úgy, hogy az almába reszeltem citromhéjat és nyomtam bele a levét (nem volt savanykás almám)és fahéjjal, vaníliával bolondítottam, és az is isteni lett. Bevallom én a grízes masszába tettem egy tojást, mert féltem, hogy a sok levet nem issza majd fel a gríz. Olyan lett a rétest, mintha kelt rétest csináltam volna, és nagyon gyorsan elkészíthető. Köszönet a receptért, már tovább is adtam, mert mindenkinek nagyon ízlett.

Ditke írta...

Én már kipróbáltam az almás változatát is, és isteni finom volt mind a kettő, túróval is ki fogom próbálni.

Ditke írta...

A mennyei receptet kipróbáltam túróval is, isteni és már csináltam körte és szőlő keverékével, meg szilvával is és az is mennyei volt! Szerintem bármilyen gyümölccsel elkészíthető, és nem kell félni ha esetleg levet ereszt sütésnél a gyümölcs, mert ha benne hagyjuk a tepsiben kihűlni a gríz szépen felszívja a levet és még finomabb lesz.

Konyhavirtuóz írta...

Én is elkészítettem, szuper ez a recept, köszönöm szépen!