
- 500 gr leveles tészta
- 3 nagyobb alma
- 3 ek cukor
- 2 vaníliás cukor
- 2 ek citromlé
- 1 kk fahéj
- 1 ek vaj
- 1 tojás
- porcukor
Az almákat hámozd meg, vágd apró kockákra. Egy teflon serpenyőben olvaszd fel a vajat, mehet rá az alma, a cukor, a vaníliás cukor és a citromlé. Állandóan kevergetve párold az almát puhára. Amikor kihűlt, keverd össze a fahéjjal.
A felengedett leveles tésztát lisztezett felületen nyújtsd vékonyra, és fánkszaggatóval vágj belőle köröket. Mindegyik kör közepére tegyél az almás töltelékből.

A tésztát hajtsd félbe, és egy villa segítségével ragaszd össze a tésztát így:
 Az így elkészített almás táskákat tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe (én szilikonosat használok, azt szeretem a legjobban, soha nem ragad rá semmi, és elmosod, aztán kész, és még a környezetet is kíméled:)), kend le őket a felvert tojással, és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben, amíg szép aranybarnára nem sülnek.Hagyd őket hűlni, és szórd meg jó bőven porcukorral. Isteni.
 Az így elkészített almás táskákat tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe (én szilikonosat használok, azt szeretem a legjobban, soha nem ragad rá semmi, és elmosod, aztán kész, és még a környezetet is kíméled:)), kend le őket a felvert tojással, és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben, amíg szép aranybarnára nem sülnek.Hagyd őket hűlni, és szórd meg jó bőven porcukorral. Isteni.P.S: Forrás: Dobra hrana, 10/2010

 
 
6 megjegyzés:
Biztos kiprobalom.Agi
Gusztusos, egyszerű és gyors! Nagyon tetszik ez a fahéjas almás táska!
Nagyon guszta és egyszerű! Tetszik. :)))
Nagyon szép formásak lettek
Meglehetősen hálás vagyok ezért a receptért. A három nap alatt kétszer sütöttem, összesen három félkilós adag tésztából. Nagyon nagyon finom lett!
Kikooooooooocs!!!!Jaj, de örülök, amikor ilyen commentet olvasok!!!Puszi!
Megjegyzés küldése