1/14/2013

Sajtos keksz /Vadrózsa NLC

  • 250 gr liszt
  • 250 gr margarin
  • 250 gr reszelt sajt (nálam 150 trapista és 100 gr füstölt)
  • 3 tojássárgája
  • 1 kk só
  • 1 kk sütőpor
Tetejére:
  • 1 tojás felverve
  • szezámmag/lenmag/reszelt sajt

A hozzávalókat gyúrd addig, amíg a tészta szépen össze nem áll, majd lisztezett felületen nyújtsd ki és szaggass belőle formákat, de készíthetsz pogácsákat vagy sajtos rudakat is belőle. Sorakoztasd a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe, kend le őket a felvert tojással, szórd meg lenmaggal/szezámmaggal vagy reszelt sajttal, és süsd szép aranybarnára 190 C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt.


Eredeti recept:Vadrózsa, NLC, ezúton is köszönet a nagyon finom receptért, szerettük nagyon!Előre is el lehet készíteni, mert állítólag sokáig eláll, nálunk azonnal elfogyott, pedig elég szép kis adag lett belőle.

Nincsenek megjegyzések: