Mint azt tőlem már megszokhattátok, szeretem az egyszerű de nagyszerű dolgokat. 7. házassági évfordulónkra, 20 perc és kész

 Azt hogy milyen finom, ugye mondani sem kell
 Azt hogy milyen finom, ugye mondani sem kell
Tészta:
- 4 tojás
- 4 ek cukor
- 2 ek liszt
- 2 ek holland kakaópor
- 1 kk sütőpor
Krém:
- 300 gr étcsoki
- 5 dl habtejszín
- 2 ek jó erős főzött kávé
És még:
- holland kakaópor
A tojások fehérjét verd kemény habbá pici sóval, majd egyenként add hozzá a tojások sárgáját, majd a cukrot, és szitáld bele a kakaóport és a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformában süsd 180 C-on tűpróbáig (nem mértem, kb. 20 perc lehetett).
A krémhez törd kockára a csokit, adj hozzá 2 dl habtejszínt és a kávét, és olvaszd össze az egészet (keverd össze habverővel, hogy szép sima legyen). Vedd le a tűzről és vegyél el a masszából 2 eknyit a díszítéshez.Keverd a maradék 3 dl habtejszínt is a csokikrémhez, és ha már eléggé kihűlt, tedd be a hűtőbe. Amikor már a krém is kellőképp megdermedt, mixerrel keverd jó habosra.  A kihűlt tortalapra kend a a csokikrémet, a félretett trüffel krémből pedig formálj golyókat, és forgasd meg őket a kakaóporban. Ezekkel díszítsd a tortát, és szitálj az egészre holland kakaóport díszítésként.
Recept innen kipróbálva


 
 
3 megjegyzés:
A habtejszínt nem kell felverni habbá? Éva
Kedves Éva! Csak már akkor, amikor kivetted a krémet a hűtőből, előtte semmit sem kell habbá verni.
Üdv,
Évi
Éva, ez megint remekül néz ki!:) puszillak, minden jót kívánok!:)
Megjegyzés küldése