7/12/2009

Sárgabarackos muffin


  • 200 gr liszt
  • 2,5 tk sütőpor
  • 100 gr vaj
  • 100 gr cukor
  • 3 tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 dl tejszín
  • 300 gr sárgabarack
  • vékonyra szeletelt mandula
Keverd össze mixerrel a margarint, cukrot, vaníliás cukrot, tojásokat, citromhéjat és a tejszínt, majd keverd bele a sütőporral elkevert lisztet. Végül add hozzá a felkockázott sárgabarackot, és jól keverd össze a tésztát. A muffin sütőformát béleld ki papír kosarakkal, és mindegyiket töltsd 3/4-ig a masszával, majd szórd meg vékonyra szeletelt mandulával. Süsd a muffinokat 200C-ra előmelegített sütőben, amíg aranysárgára nem sülnek (kb. 20-25 perc).


P.S:
  • 12 db lett belőle
  • finom, puha a tésztája
  • másnap is ugyanolyan finom, nem szárad ki
  • nem túl édes, és nagyon nagyon gyümölcsös:)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Éva! Kétszer már megsütöttem ezt a muffint, és mondhatom, hogy nagy kedvencünk lett, elképesztően finom, kár, hogy már nem lehet kapni sárgabarackot. Egy kérdésem lenne: a vajat olvasztva teszed bele?
Előre is köszönöm a választ!
Móni

Eva írta...

Szia Móni!

Ennél csak épp egy picit szoktam meglangyosítani, hogy könnyebben lehessen dolgozni vele. Egyébként szerintem nyugodtan fel is olvaszthatod a vajat. Örülök, hogy tetszik a recept:)