7/27/2009

Tarator



  • 3 közepes uborka
  • 4 dl joghurt
  • 3 marék dió
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 kk só
  • 1 csomó kapor
Az ubrokát hámozd meg és nagy lukú reszelőn reszeld le. Hagyd állni, majd jól nyomkodd ki a levét. A diót vágd durvára késes aprítógéppel, majd keverd bele a joghurtba, nyomd bele a fokhagymát is, add hozzá az olívaolajat és a sót, majd kézi habverővel keverd homogén eleggyé az egészet. Forgasd a joghurtos cuccba a jól lecsöpögtetett és kinyomkodott uborkát, keverd bele az apóra vágott kaprot, hűtsd be, és ennyi:)
P.S: Már egy jó ideje terveztem, hogy kipróbálom ezt a bolgár különlegességet, mert rettent kíváncsi voltam, milyen is az uborka és a dió párosítása. A hozzá fűzött reményeimet maximálisan beváltotta, isteni, ahogy a durvára végott diódaraboktól ropogóssá válik az egész saláta, a plusz ízhatásról pedig nem is beszélve:)

Nincsenek megjegyzések: