6/01/2025

Szűzpecsenye újkrumplival



  • kb 600-700 gr-os szűzpecsenye
  • 4-5 ek olívaolaj
  • 2 ek mustár
  • 1 kk steak fűszerkeverék
  • 1 kk aprított rozmaring
  • 1 kk fokhagymagranulátum
  • 1 kk só
  • bors ízlés szerint
  • kb. 700 gr újkrumpli
  • sültkrumpli fűszersó
Mártogatóshoz:
  • görög johurt
  • oregánó
  • bazsalikom
  • metélőhagyma apróra vágva
  • fokhagymapor

Előző este az olívaolajat keverd össze a mustárral és a fűszerekkel. A szűzpecsenyéről szedd le a felesleges hártyát vagy fehér részeket és mindkét oldalról jó alaposan masszírozd be a páccal. Tedd abba a tálba amiben majd sütni fogod, és takard le alufóliával. Másnap tedd 200C-ra előmelegített sütőbe egy jó 30 percre. Közben az újkrumplit mosd meg jó alaposan, vágd félbe vagy szeletekre méretétől függően (én rajta szoktam hagyni a héját, vagy csak kicsit megkapargatom), majd tedd fel főni. Ha letelt a 30 perc, vedd ki a húst, fordítsd meg a másik oldalára, és rakd körbe a leszűrt krumplival (itt érdemes 2-3 ek vizet alá önteni) A krumplit szórd meg sültkrumpli fűszerrel, csorgass rá egy kis olívaolajat és locsolj rá a hús szaftjából. Mehet vissza 30 percre a sütőbe, hogy szépen megpiruljon. A végén rá szoktam kapcsolni pár percre a grill funkciót, hogy szépen megpiruljon a krumpli. Közben készíts mellé mártogatóst is: keverd össze a görög joghurtot a fűszerekkel és tedd szép kis tálkába. Isteni omlós a hús így elkészítve, friss salátát készítsetek mellé 😇😉

Nincsenek megjegyzések: