- kb 600-700 gr-os szűzpecsenye
- 4-5 ek olívaolaj
- 2 ek mustár
- 1 kk steak fűszerkeverék
- 1 kk aprított rozmaring
- 1 kk fokhagymagranulátum
- 1 kk só
- bors ízlés szerint
- kb. 700 gr újkrumpli
- sültkrumpli fűszersó
- görög johurt
- só
- oregánó
- bazsalikom
- metélőhagyma apróra vágva
- fokhagymapor
Előző este az olívaolajat keverd össze a mustárral és a fűszerekkel. A szűzpecsenyéről szedd le a felesleges hártyát vagy fehér részeket és mindkét oldalról jó alaposan masszírozd be a páccal. Tedd abba a tálba amiben majd sütni fogod, és takard le alufóliával. Másnap tedd 200C-ra előmelegített sütőbe egy jó 30 percre. Közben az újkrumplit mosd meg jó alaposan, vágd félbe vagy szeletekre méretétől függően (én rajta szoktam hagyni a héját, vagy csak kicsit megkapargatom), majd tedd fel főni. Ha letelt a 30 perc, vedd ki a húst, fordítsd meg a másik oldalára, és rakd körbe a leszűrt krumplival (itt érdemes 2-3 ek vizet alá önteni) A krumplit szórd meg sültkrumpli fűszerrel, csorgass rá egy kis olívaolajat és locsolj rá a hús szaftjából. Mehet vissza 30 percre a sütőbe, hogy szépen megpiruljon. A végén rá szoktam kapcsolni pár percre a grill funkciót, hogy szépen megpiruljon a krumpli. Közben készíts mellé mártogatóst is: keverd össze a görög joghurtot a fűszerekkel és tedd szép kis tálkába. Isteni omlós a hús így elkészítve, friss salátát készítsetek mellé 😇😉
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése