Imádom az almás pitét, minidg és minden körülmények között, de ilyenkor ősszel még annál is inkább! Az egész ház alma, vanília és fahéj illatú tőle💓 Az egyetlen baja, hogy villámgyorsan elfogy 😋
Tészta:
- 2 tojás
- 100 gr nádcukor
- 1 dl olaj
- 300 gr liszt
- 1,5 kk sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- 5-6 közepes/nagy alma
- 1-2 ek nádcukor
- 1 citrom reszelt héja
- vaníliaaroma
- fahéj ízlés szerint (kb 1 púpos kk-nyi nálam)
- 2 ek sűrű baracklekvár
A tészta hozzávalóit gyúrd rugalmas tésztává, és tedd be a hűtőbe, amíg el nem készíted a tölteléket. Ehhez az almákat hámozd meg és vágd apró kockákra. Tedd egy lábasba, add hozzá a vaníliát, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és a nádcukrot, majd kb 10-15 perc alatt kevergetve főzd jó alaposan össze az egészet. Ha kész, add hozzá a baracklekvárt, forgasd jól össze és tedd félre hűlni.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tészta 2/3-át, és tedd egy kb 24 cm-es vajazott-lisztezett piteformába. Szurkáld meg villával, mehet rá a töltelék, majd a maradék 1/3 tésztából a rácsok.
180C-ra előmelegített sütőben süsd szép aranybarnára, kb. 35-40 perc alatt. Vaníliás porcukorral megszórva tálald :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése