10/18/2025

Almás pite

Imádom az almás pitét, minidg és minden körülmények között, de ilyenkor ősszel még annál is inkább! Az egész ház alma, vanília és fahéj illatú tőle💓 Az egyetlen baja, hogy villámgyorsan elfogy 😋

Tészta:

  • 2 tojás
  • 100 gr nádcukor
  • 1 dl olaj
  • 300 gr liszt
  • 1,5 kk sütőpor
  • csipet só

Töltelék:

  • 5-6 közepes/nagy alma
  • 1-2 ek nádcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • vaníliaaroma
  • fahéj ízlés szerint (kb 1 púpos kk-nyi nálam)
  • 2 ek sűrű baracklekvár

A tészta hozzávalóit gyúrd rugalmas tésztává, és tedd be a hűtőbe, amíg el nem készíted a tölteléket. Ehhez az almákat hámozd meg és vágd apró kockákra. Tedd egy lábasba, add hozzá a vaníliát, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és a nádcukrot, majd kb 10-15 perc alatt kevergetve főzd jó alaposan össze az egészet. Ha kész, add hozzá a baracklekvárt, forgasd jól össze és tedd félre hűlni. 

Lisztezett felületen nyújtsd ki a tészta 2/3-át, és tedd egy kb 24 cm-es vajazott-lisztezett piteformába. Szurkáld meg villával, mehet rá a töltelék, majd a maradék 1/3 tésztából a rácsok. 

180C-ra előmelegített sütőben süsd szép aranybarnára, kb. 35-40 perc alatt. Vaníliás porcukorral megszórva tálald :) 


Nincsenek megjegyzések: