Tésztához:
- 2 tojás
- 100 gr cukor
- 1 dl olaj
- 300 gr liszt
- 1,5 kk sütőpor
Töltelék:
- kb 100 gr szilvalekvár (nálam pici rummal és pörkölt diódarabkákkal elkeverve)
- 600 gr szilva
- 2 ek nádcukor
- szeletelt mandula
A tészta hozzávalóit jól gyúrd össze amíg egynemű tésztát nem kapsz. Tedd hűtőbe legalább egy fél órára, de akár előző este is elkészítheted a tésztát, hogy másnap mács csak frissen kelljen tölteni, sütni és tálalni. Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát akkorára amekkora a piteformád, majd tedd a tésztát a vajazott-lisztezett kb. 24 cm-es piteformába.
A pite alját kend meg a szilvalekvárral, majd körkörösen rakd ki a szilvaszeletekkel.
A tetejét szórd meg a nádcukorral és a szeletelt mandulával, és egy villa segítségével hajtsd a tésztaszéleket a pite közepe felé (ez el is hagyható, de én így szoktam).
Süsd 180 C-ra előmelegített sütőben szép aranybarnára kb. 35-40 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése