3/07/2010

Balzsamecetben marinált csirkemell


  • 4 filézett csirkemell (700-800 gr)
  • bors
  • 3 kk vegeta
  • 3 ek balzsamecet
  • 3 kanál olívaolaj
  • pár szál kakukkfű
  • krumplipüré
A csirkemelleket szórd meg borssal, majd készítsd el a marinádot. Ehhez egy kisebb edényben keverd jól össze a vegetát, az olívaolajat, és a balzsamecetet, majd kend meg vele a húsokat minden oldalról. A csirkemelleket fektesd egymás mellé egy tűzálló tálba, ha maradt a pácból, akkor locsold rá a húsokra, és hagyd pácolódni legalább 15 percig. Ekkor tedd be a 200 C-ra előmelegített sütőbe, és süsd olyan 30 percig. Krumplipürével tálald, locsold meg a húslével, és díszítsd pár szál kakukkfűvel.
P.S:Forrás: Lisa, Kulinarske tajne, 2/2009. Ez volt a vasárnapi ebédünk. Amilyen gyorsan elkészül, annyira finom!A hús omlós, kellőképp ízletes a páctól, a húslével meglocsolt krumplipürével pedig tökéletes páros!

Nincsenek megjegyzések: