3/16/2010

Pizzás "tekercs hármomszögek":)


Tésztához:
  • 900 gr- 1 kg liszt
  • 1 élesztő
  • 2,5 dl langyos víz
  • 2,5 dl langyos tej
  • 1 kk cukor
  • 1 ek só
  • 1 dl olaj
  • 125 gr margarin
  • 3 tojás
Töltelék:
  • 250 gr gépsonka
  • 200 gr konzerv gomba
  • 300 gr reszelt sajt
  • 200 gr ketchup/paradicsompüré
  • origano
Tetejére:
  • 50 gr szezámmag



Egy tálba öntsd bele a langyos vizet és a langyos tejet, adj hozzá 1 kk cukort, és morzsold bele az élesztőt. Keverd össze, és hagyd felfutni. Egy nagyobb tálba öntsd bele a lisztet, add hozzá a sót, a felfutott élesztőt és az olajat, majd gyúrd elasztikus tésztává, akkor jó, ha elválik az edény falától. A tésztából formázz 2 cipót, takard le, és hagyd kb. 1 óráig kelni. A szobahőmérsékletű margarint mixerrel keverd habosra a tojások sárgájával. A cipókat nyújtsd 5 mm vastag téglalappá, majd kend meg őket a margarinos keverékkel. A tészta egyik végére helyezd rá a gépsonkát (kb. a téglalap közepéig), majd erre jön a ketchup/paradicsompüré, erre az origano, erre reszelt sajt, majd a szeletelt gomba. A töltelékes oldaltól elkezdve tekerd fel jó szorosan, mint a beiglit, kend meg a tojásfehérjével, és szórd meg sóval és szezámmaggal. Éles késsel vágj a tekercsből cikk-cakk mozdulatokkal háromszögeket, helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd 200C-ra előmelegített sütőben, amíg szép aranybarnára nem sülnek (kb. 20 perc).
P.S: Forrás: Dobra hrana, 10/2008. Finom, puha kelt tészta, pizza ízzel. A sonkát akár fel is kockázhatod, és úgy szórhatod a tésztára, én egész szeletekben tettem rá. A tölteléket én a tészta feléig helyeztem a tésztára, hogy nehogy kifollyon. Nem fog kelleni mind a 3 tojásfehérje a kenéshez, ezeket nyugodtan le lehet fagyasztani, vagy felhasználhatod valami másra:)Még van 2-3 kocka friss élesztőm a hűtőben, úgyhogy számíthattok további kelt tésztás receptekre tőlem:)

5 megjegyzés:

Ms. Poppy írta...

Szerintem ezek kimondottan csigák. Bár, amíg ilyen jól néznek ki, akárhogy is hívhatják. Moat megint veszettül éhes lettem...Pár ilyen falatka biztos csillapítáná a gyomorkorgást, megnyugtatná az ízlelőbimbókat is, csak nincs, aki megkínáljon.:D

Eva írta...

Drága Ms. Poppy, olvasol a gondolataimban! Agyaltam rajta, hogy ezek hármoszögek-e, vagy csigák, mert a csiga mindenhol egyforma széles, ezért nem kifejezetten csigák, háromszögnek sem háromszögek, mert tekercsek, tehát valami a kettő között, mindjárt átjavítom a címet valami köztesre:)Én egyébként megkínállak, vehetsz annyit, amennyi csak jól esik:)Puszillak!

Bianka írta...

Fantasztikusak az a lényeg ;)

Dragana Pušica - Moje Grne blog írta...

Moraću da potražim recept kod mene, imam i ja časopise. Ti si ih fenomenalno napravila!

Andi/cuki írta...

Jópofa ez az új forma,meg az íze sem lehet rossz!:-))