6/21/2010

Málnás babapiskótás torta


  • 2 vaníliás tejszínhabpor (vagy Aranka vaníliás krémpor)
  • 2 dl tej
  • 3 kis doboz tejföl
  • 10-14 kanál cukor
  • 500-600 gr málna/eper/szeder
  • 1 nagy csomag babapiskóta
  • 2 zacskó tejszínhabpor
  • darált keksz/darált dió
A vaníliás krémport készítsd el 2 dl tejjel. Adj hozzá 10-14 ek cukrot (attól függően, hogy milyen gyümölcsöt használsz), majd keverj hozzá 3 kis dobozos tejfölt (3x150 gr). Ezután mixerrel keverd bele a gyümölcs felét, majd a másik felét keverd hozzá kanállal, hogy egészben maradjanak a szemek. Ezután fogj egy mélyebb tálat vagy tepsit, béleld ki folpackkal, úgy, hogy a szélei túllógjonak a formán. Erre szórj jó bőven darált kekszet vagy darált diót. Erre kenj egy réteget a málnás krémből. Erre jön egy réteg babapiskóta, jó szorosan egymás mellé helyezve. Erre ismét egy réteg krém, majd babapiskóta. Összesen 4 réteg krém és 4 réteg piskóta legyen, tehát a babapiskótával fejezed be a rétegezést. Fedd be a tortát a lelógó folpackkal, és tedd egy éjszakára hűtőbe.Másnap borítsd tálcára, vedd le róla a folpackkot, és vond be 2 zacskó telvert tejszínnel.

P.S: Nyáron nagyon szeretjük a könnyű, gyümölcsös sütiket. Ez a málnás torta pont olyan, és ráadásul még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni:) 15 perc alatt elkészül, mehet be a hűtőbe pihenni, és utána már csak szeletelni kell:)Ha nincs vaníliás krémporod, lehet helyettesíteni 2 dl habtejszínnel is, ebben az esetben a habtejszínhez nem árt hozzákeverni pár zacskó vaníliás cukrot is. A torta egyébként gyönyörűen "összeáll", szépen lehet szeletelni, a babapiskóta pedig a krémtől isteni finomra puhul.( Klaudia barátnőm receptje:)))

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Nyelek nagyokat, mert nagyon guszta

Ottis írta...

Nagyon guszta!

Ági, aki főz írta...

Bele vagyok szeretve!

ginko írta...

Olyan jól néz ki! Jaj nagyon tetszik!:)

Eva írta...

Lányok, hát még az íze!!!!Lehet, hogy ráduplázok, és készítek még egy adaggal:)))Annyira finom!